1a etapa Tour Desert Gobi, Mongòlia

 Tour Gobi
Primera etapa del tour, direcció el Desert del Gobi, un cop sortim de la capital UB ens trobem en la típica estepa, cavalls lliures, sense carretera,… per fi ha desaparegut la civilització, a partir d’ara 3 dies de supervivència dormint en famílies nòmades!!


La estepa


Sortim de la Capital Ulan Bator ben d’hora pel mati, i anem tots a un super, a comprar el menjar i aigua, ja que durant 3 dies no trepitjarem cap poblacio on comprar, ni ens podrem dutxar, ni electricitat, …

Estarem de Ruta fins el Desert del Gobi durant 6 dies, i ens acompanyaran:
– El conductor, Nyamma, es mongoles i sap una mica angles
– La guia-cuinera-traductora, Suki, també es mongolesa i viu a Ulan Bator.
– Chris, un noi de Tennessee, USA
– Alex, el germà de Chris, també de Tennessee, USA
– I una furgoneta Rusa amb 2 diposits de gasolina a cada costat.

 Tour Desert Gobi

Per sortir d’Ulan Batar, la capital, es un caos, la carretera es molt estreta i hi ha massa cotxes, ningú respecte els pocs semàfors que hi ha, els cotxes trepitgen les aceres,… tot un caos. En una hora aconseguim sortir d’Ulan Bator, la carretera es d’un sol carril per on passen els cotxes cap els dos sentits, esta ple de forats, o mes ben dit de pous, els cotxes surten de la carretera i passen per la sorra. La carretera té un manteniment nul.

Per fi deixem enrere la polució i la civilització!!

 Tour Desert Gobi

Veiem coses curioses, com per exemple una furgoneta-camió carregada amb ple d’ossos d’animals, costelles, caps, potes,… alguns encara amb carn, i sense tapa ni res.

Estem uns 20 km per la carretera asfaltada i desprès agafem una pista, anem millor per la pista que per la carretera. La pista fa que anem saltant dins la furgoneta.

Per fi deixem enrere la polució i la civilització!!

 Tour Desert Gobi

El paisatge es una estepa, es a dir, tot ple d’arbustos i herbes no mes altes que un o dos pams, tot esta verd, son prats maquíssims, fins on t’arriba la vista, alguna muntanyeta però no gaire alta, i nosaltres al mig de la immensa vall. Veiem gers, cabres, vaques, cavalls i camells, tots en grups i lliures, campan al seu aire, aquí no existeixen les valles.

 Tour Desert Gobi

Per desgracia trobarem molts esquelets d’animals, es degut al ultim hivern que va ser molt dur i va matar molts animals, algun milió, i clar aquí ningú retira res.

 Tour Desert Gobi

Ens parem per dinar a una vall amb un petit llac d’aigua amb cavalls, un lloc tret d’alguna pelicula del oeste de indios.

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

Alex, Jordi, Chris & Company!!! :-)

 Tour Desert Gobi

Mes bestiar

 Tour Desert Gobi

La Suki preparant el dinar, una imatge que es repetirà diàriament

 Tour Desert Gobi

A dinaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrr!!!!!! Hummmm

 Tour Desert Gobi

A mig camí parem per anar al wàter, wàter???? jajaja

 Tour Desert Gobi

La jornada d’avui son 250 km, dels quals 225 son de pista de sorra.
Fem una parada a un altre llac mes gran al costat d’una muntanya mes alta on veiem les vaques i els cavalls.

 Tour Desert Gobi

Pugem per una muntanya per tenir una vista panoràmica del llac!

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

Triguem unes 7 hores en arribar, abans però fem una parada per veure un lloc sagrat, el sol ja s’esta ponent. Aquí per les seves creences posen un piló de pedretes i desprès i posen diners i mocadors de colors, cada color simbolitza alguna cosa:
- Blau –> CEL
- Groc –> SOL
- Blanc –> LLET
- Vermell –> FOC
- Verd –> HERBA

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

No son bitllets del monopoli, son Tugriks (Moneda Mongòlia)

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

Fem una altra parada per intentar beure aigua en un forat d’una roca, però esta sec.

 Tour Desert Gobi

 Tour Desert Gobi

Arribem quasi fosc on dormim, son 5 gers, on hi viu una família nòmada, tenen 10 fills. El lloc increïble i el ger es super acollidor, a dins tenim un llit de fusta per cada un, i esta tot adornat amb catifes de colors, dormim tota la nit sense passar gens de fred, bueno una miqueta però comparat amb la temperatura exterior estem de conya.

 Tour Desert Gobi

Mireu quin color te el cel … Bon dia Esther!!! :-)

 Tour Desert Gobi

Interior del Ger

 Tour Desert Gobi

El lavabo es unes roques formant 3 parets per l’alçada del braç amb un forat a sota i unes fustes així tot cau abaix.

 Tour Desert Gobi

Fem un zoom!! Llastima!! No es veuen els milers de mosques ni els IVNNIs (insectes voladors nocturns No Identificats)!!! jajaja

 Tour Desert Gobi

Abans de dormir aprofitem que el Alex entén d’estrelles i podem veure l’Ossa Major, Cassiopea coneguda com a W, l’Escorpí i milions d’estrelles mes, de fet sembla que el cel s’hagi de trencar davant nostre, l’espectacle es tal que fins i tot veiem la via lactea (milky way) …

2 thoughts on “1a etapa Tour Desert Gobi, Mongòlia

  1. Hola, acabo de veure i llegir el viatge que vau fer a Mongòlia, amb uns amics hi volem anar aquest estiu i m’agradaria si es possible que hem passessiu el contacte del conductor i la cuinera que vau tenir vosaltres per veure si ens podem posar d’acord i poder fer el viatge amb ells.

    Gracies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>