BTT: La Roca del Vallès – Mataró – Òrrius

Ruta
El Quim, el kilian i jo el Jordi, fem una sortida amb bicicleta sortint de La Roca del Vallès, arribem a la Carretera del Parpers, continuem pel antic camí dels Romans, (encara es pot veure part del Pont Roma) arribem fins a Mataró, llavors anem a Òrrius on fem el vermut i tornem a la Roca.Fitxa tècnica:


Distancia: 38,34 km
Temps real (sense parades): 3:10 hores
Velocitat Mitjana: 12,37 km/h
Velocitat Maxima: 61,3 km/h

La Ruta


Ens trobem tots a La Roca del Vallès a casa meva, som el Quim, el Kilian i jo en Jordi. El Kilian, ja ve de Granollers amb bicicleta, son les 10:00 del matí, el dia es fresc i es preveu sol i calor.

Carreguem aigua i comencem a pedalar direcció Can Planes, allà agafem el recorregut del meridià verd, i en menys de 1 km ja trenquem cap a la esquerra per anar a parar a la carretera del Parpers, la travessem i agafem un camí de sorra, Can Companys de Dalt, aquest camí passa per sota l’autopista B-40, que es la que uneix el Vallès Oriental amb Mataro.

Un cop veiem l’autopista trencarem a la dreta

Autopista B40

Un cop veiem l’autopista tornem a trencar a la dreta, i ara continuarem amunt amunt fins arribar a una espècie de cabanya de totxos mig abandonada amb un pou també abandonat, enseguida que ho passem trenquem a la dreta on hi ha una forta pujada. Anem continuant per la forta pujada, passarem per alguna masia, arribarem a un carrer asfaltat i enseguida veurem l’antiga gasolinera del Coll del Parpers. Per aquí també passa el GR-92. Aquí portarem uns 5,26 Km i uns 37 minuts de pedalada sense contar parades.

La benzinera just al Coll del Parpers

Benzinera

Un cap a la carretera del Parpers anirem per la mateixa carretera a ma esquerra i mes o menys en uns 100 metres a la dreta hi trobarem un petit caminet de sorra, el Camí antic dels Romans, la Via Romana.

Per aquest camí baixarem, anirem trobant part de la via en ruïnes, en teoria l’estant restaurant, però fa molt temps que ho veig tot igual. Trobarem un pont, el Pont de la Via Romana, una preciositat!!!

Pont de la Via Romana

Passarem per alguns trencalls, però nosaltres sempre anirem pel camí de baixada fins arribar a Can Navas o Bell Racó. Quan passem aquest restaurant, ja trobarem un altre cop l’autopista B-40 que ens passa per sobre i aquí anirem seguint la riera a la dreta i l’autopista a dalt a mà esquerra fins arribar a Mataró. Nosaltres arribem fins la platja. Aquí portarem 17,48 km i 1:27 hores de pedalada sense comptar parades.

La Platja

Desprès de refrescar-nos i carregar aigua tornem a enfilar cap amunt pel camí que hem baixat fins a Can Navas o Bell Racó. Aquí ara seguirem unes fites de fusta on hi ha dibuixat un ocell de color lila. Aquesta ruta ens portarà directament a Òrrius.

La Platja

Un cop arribem a Òrrius, portem 31,65 km i 2:40 hores sense parades. Ens mereixem un gran vermut i evidentment unes cervesetes!! Jejeje

Un cop hem recuperat forces agafem la carretera que va de Òrrius a la Roca del Vallès, mes o menys 2,5 km i ja arribem al coll, a Sant Bartomeu, just a l’inici del terme municipal de la Roca del Vallès. Ara portem 34,13 km i 3 hores justes.

Un cop aqui nomes queda la baixada per carretera fins la Roca del Vallès, amb 10 minuts en tenim prou per arribar, aixo si, agafem una velocitat punta de 61 Km/hora. Total del recorregut 38,34 Km i 3 hores i 10 minuts!

Parc de la Serralada Litoral


Constituït per tres unitats, la Conreria, Sant Mateu i Céllecs, el parc té un paper ecològic fonamental perquè posa en contacte el litoral amb les valls interiors.

El clima i la situació estratègica han fet que l’home s’hi estableixi de ben antic.

Actualment acull un gran nombre d’activitats de lleure i suposa un pulmó verd en un territori densament poblat.

Aquest territori (4.715,4 ha) està emparat legalment pel Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de la Conreria – Sant Mateu – Céllecs, aprovat el 15 de juny de 2004, DOGC 4154.

Parc de la Serralada Litoral

Links


Mataro

FOTOS


Kilian

El Quim

Jordi

Algun dels paisatges que podem veure!

ruta

El camí de la Via Romana

Via Romana

El Pont Roma

Pont Roma

Una petit entrebanc amb la cadena del Quim!

Ruta

La platja de Mataró, al costat del port

Platja

A treure pes que ve pujada!! ;)

una urgencia

Restaurant de Òrrius, Can Jordi, ideal pel vermut!

Can Jordi

Orrius

One thought on “BTT: La Roca del Vallès – Mataró – Òrrius

  1. brutal el comentari “a treure pes que ve pujada” xDDDDDD

    tela els paisatges… molt macos… pero tela tb la pallisa que us vau fotre a sobre la bici… jo no podria xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>