BTT: Ruta del Carrilet, de Girona a Sant Feliu de Guíxols

Ruta del Carrilet
La ruta del carrilet a data d’avui te 3 parts, de Ripoll a Ogassa, de Olot a Girona i de Girona a Sant Feliu de Guíxols, nosaltres fem la tercera. Amb un recorregut de 39,7 Km i un desnivell del 0,5% passem per les comarques del Gironès i el Baix Empordà. Aquesta ruta segueix el antic ferrocarril de Girona a Sant Feliu de Guíxols. Actualment esta molt ben senyalitzada i molt ben cuidada, i a cada antiga estació de trens de cada municipi i trobem WC. També hi han 2 centres de BTT a Quart i a Castell d’Aro. Una ruta força transitada per els ciclistes i per la gent que fa trekking.Fitxa tècnica:


Distancia anada: 39,7 km
Temps real (sense parades): 3 hores

Com arribar


Anem a Girona, i nosaltres aparquem el cotxe en un pàrking al costat del riu, al costat de la Plaça dels Països Catalans, davant el carrer d’Emili Grahit. De fet aquí mateix passa La Ruta del Carrilet.

La ruta del Carrilet


Nosaltres fem de Girona a Sant Feliu de Guíxols, de totes formes molta gent el fa al rebes, la veritat es que si hem de tornar es millor torna amb baixada. L’explicació següent es la dels panells d’informació que trobem pel camí, i expliquen la ruta de sant Feliu de Guíxols a Girona.

La següent informació esta extreta d’aquest panell informatiu:

Panell informatiu de la Ruta del Carrilet

L’itinerari de la ruta del Carrilet de Sant Feliu de Guíxols a Girona discorre per una varietat d’elevada riquesa que han suscitat l’atenció de l’home des dels inicis de la seva existència.

Des de la costa, on podem gaudir de l’extraordinària bellesa del camí de ronda de s’Agaró, entre d’altres, l’itinerari discorre inicialment per la vall del Riudaura. Aquesta separa el massís de Cadiretes o de l’Ardenya al sud dominat per les característiques agulles granítiques del massís de les Gavarres, que acompanya tot el recorregut fins a Girona, primer al nord i després al l’est. Superats els pendents més pronunciats de la costa d’Alou entrem a la depressió de la Selva. Al llarg d’aquesta plana de vegetació generosa, caracteritzada per un paisatge en mosaic amb alternança de conreus i boscos podem gaudir els dies més clars d’un panorama extraordinari que ens mostra successivament el massís del Montseny, les Guilleries, els relleus en costa de la serralada Transversal (el Far, Sant Roc, Rocacorba) i finalment els Pirineus Orientals. L’últim tram està dominat pel riu Onyar, el qual ha anat tallant amb el pas dels anys un congost a les calcàries de Girona conegudes per bastir les edificacions més importants de la ciutat i dels municipis mes propers. Un bosc de ribera que ens recorda la gran varietat i riquesa ambiental de l’itinerari, actua de cortina d’entrada a la ciutat de Girona. En travessar aquesta, podeu continuar la ruta del carrilet fins a Olot.

Totes les estacions, per ordre: Quart, Llambilles, Cassà de la Selva, Llagostera, Bell-Lloch, Santa Cristina d’Aro i Castell d’Aro

 Estació de tren de Quart Estació de tren de Llambilles Estació de tren de Cassà de la Selva Estació de tren de Llagostera Estació de tren de Bell-Lloch Estació de tren de Santa Cristina d’Aro Estació de tren de Castell d’Aro

Un tret distintiu i ben visible al llarg de tot l’itinerari és el patrimoni arquitectònic del ferrocarril que durant prop de 77 anys (1892-1969) circulà per aquesta via. Les estacions, en bon estat de conservació, de Sant Feliu de Guíxols, Castell d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Font Picant, llagostera, Cassà de la Selva, Llambilles i Quart i els nombrosos ponts de volta d’obra en són un magnífic testimoni.

Breu història del traçat de la Via Verda Sant Feliu de Guíxols – Girona


Durant la segona meitat del s.XIX el nombrós i creixent tràfic de mercaderies i trànsit de persones entre Sant Feliu de Guíxols i Girona, va fer necessari plantejar-se una millora dels mitjans de transport per carretera, molt precaris en aquells temps. Per millorar aquestes comunicacions, l’any 1892, es va instal.lar un ferrocarril, l’anomenat “el Carrilet”, que unia les dues ciutat. “El Carrilet” disposava de 11 màquines locomotores, 27 cotxes de passatgers, 8 furgons i 90 vagons de mercaderies. El 10 d’abril de 1969 “el Carrilet” de Sant Feli” va fer el seu últim trajecte. A finals dels anys 90, tot un seguit d’institucions varen decidir recuperar el trajecte de “el Carrilet” per fer-hi el traçat de la via verda sant Feliu de Guíxols – Girona, el qual fou inaugurat el 27 de juliol de l’any 2000.

Un dels molts monuments de la Ruta: Ajuntament de Llambilles 7 d’agost de 2004, Disseny: S. Donato

 Un dels molts monuments de la Ruta: Ajuntament de Llambilles

Informació


Sant Feliu de Guíxols: És una ciutat de 19.500 habitants, clarament mediterrània, envoltada de turons amb boscos de pins i alzines, que s’ha convertit en un important centre de vacances on trobem una àmplia oferta de serveis. Tenim vida urbana durant tot l’any, amb una bona oferta educativa, cultural i esportiva. A Sant Feliu de Guíxols s’hi viu bé.

Escut de Vias Verdes Via verda del Carrilet II

Escut de Vies Verdes Consorci de vies verdes de Girona

El Vídeo


Mireu el vídeo, no te desperdici!!! Per cert es el Donato!!! Que et va passar??? XDDD

FOTOS


En kilian pedalant

 En kilian pedalant

Un monument dedicat als ciclistes, just davant de l’estació de tren de Llambilles.

 Un monument dedicat als ciclistes, just davant de l’estació de tren de Llambilles

Camí de Eucaliptus, un cop passat Llagostera

 Ruta del Carrilet, Llagostera

Varietat de colors, estem a primavera i això es nota, estem entrant a Santa Cristina d’Aro

 Travessem aquest camp, estem entrant a Santa Cristina d’Aro

Una font i un altre monument, ara estem al centre de BTT de Castell d’Aro

 centre de BTT de Castell d’Aro

Passem Castell d’Aro

 Ruta del Carrilet, Castell d’aro

Iepaaaaaaa Kilian!!!!

 Ruta del Carrilet, Castell d’aro

i per fi el MAR!! Ja estem a Sant Feliu de Guíxols! ;)

 Ruta del Carrilet, Sant Feliu de Guíxols

… la cervesa mes que merescuda ;)

 Ruta del Carrilet, Sant Feliu de Guíxols

Després d’agafar forces, la pujada i la tornada!!!

 Ruta del Carrilet, Sant Feliu de Guíxols

;) ;) ;)

 Ruta del Carrilet, jordi

En kilian, Juan Carlos, Xavi i Donato

 Ruta del Carrilet, En kilian, Juan Carlos, Xavi i Donato

2 thoughts on “BTT: Ruta del Carrilet, de Girona a Sant Feliu de Guíxols

  1. Jajaja, que bo el video!!! No he pogut aguantar la tamptació d’escriure comentari i és que em sap greu haver rigut fins saltar-me les llàgrimes. És típic dels programes tipus “videos de primera”.
    Donato, no et conec, però pots estar ben segur que jo no aguantaria una excursió com la que vau fer i faria caigudes d’aquestes cada km de la ruta!!

    Diosdiosdiosdios

  2. Jordi segur que amb la bici nova vas millorar!!!! quina por que em fas!!! segur q no t’atrapem i per baixades…. jo ja cal q m’equipi amb casco per seguir-te!!!!! la l’excurció fins a Olot desde Girona podría ser la próxima no?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>