BTT: Santuari del corredor, des del Parpers

Santuari del corredor
Ruta de 30 km, anada i tornada pel mateix camí, bàsicament anem seguint tota l’estona el GR-92, ens portarà des del Parpers (a La Roca del Vallès) fins al Santuari del Corredor (a Dosrius), situat dins del Parc del Montnegre i Corredor a 657 metres sobre el nivell del mar. Tocarem dos comarques, el Vallès oriental i el Maresme.Fitxa tècnica:


Distancia anada: 15,6 km
Temps real (sense parades): 2 hores

Com arribar


Sortim de la gasolinera del Parpers, per on passa el GR-92, el sender del mediterrani, tenim lloc per deixar ben aparcat el cotxe. Per arribar al Parpers hem d’anar a la carretera comarcal C1415c de La Roca del Vallès a Argentona.

Mapa

Vistes del vallès

Vistes del Vallès

La ruta


Sortim de la gasolinera del Parpers, seguirem el GR-92, el sender del mediterrani,
aquest primer tram de 7,66 km ens portarà fins a la carretera B-510, la travessarem i entrem al Parc del Montnegre i el Corredor, aquest segon tram uns 3 km estaran asfaltats i desprès de terra, al estar premés entrar amb cotxe haurem de vigilar sobretot a la tornada amb baixada per no tenir cap ensurt amb algun cotxe. Aquest segon tram son quasi 8 km fins arribar al Santuari del Corredor.
Al Santuari i trobarem una font d’aigua.
Fem parada, reposició de forces i aprofitem per fer una visita al santuari.

Vista interior de la Capella del santuari del corredor

Capella del santuari del corredor

Avui he trobat mal temps, boira i plou una mica, però això no treu que desprès de la pujada ve la baixada!!! El Santuari esta a dalt de tot a 657 metres d’alçada.

Santuari del corredor

Santuari del Corredor: Capella de la Verge dels Socors


El santuari d’estil Gòtic, edificat el segle XVI damunt d’un temple anterior, destaca la torre quadrada del campanar, rematada per merlets i amb quatre elegants gàrgoles.

El santuari del corredor , amb la torre i les gàrgoles

Santuari del corredor

La primera capella fou construïda per en Salvi Arenes. Ben aviat, per manca de capacitat, se’n va construir una segona, l’actual, beneïda l’any 1583. La planta té forma de creu llatina, amb dues capelles laterals, una sagristia i el cor, que és de construcció posterior (1862). A l’exterior hi ha el campanar, amb quatre elegants gàrgoles.

El santuari sempre ha estat molt visitat pels habitants dels pobles de la rodalia, tant del Maresme com del Vallès. Per això, el lloc sant tenia una capellà custodi, que s’ocupava dels serveis religiosos, i un ermità, que recollia els pelegrins i els devots durant la seva estada al santuari. Ambdós passaven per les parròquies veïnes a captar almoines en nom de la Mare de Déu.

Santuari del corredor

Les activitats populars que avui tenen més relleu al santuari són els quatre aplecs que s’hi fan durant l’any:
- l’aplec del Dilluns de Pasqua
- l’aplec de Dosrius
- l’aplec de Canyarmars
- l’aplec de Tardor

Informació


Escut del Ajuntament de Dosrius Ajuntament de Dosrius

Centre d’informació del santuari del Corredor
Situat al recinte del santuari del Corredor, ofereix els serveis d’informació del parc, itineraris senyalitzats, venda de publicacions i exposició informativa.
Horari: dissabtes i festius d’11 a 15 h (tot l’any).

2 thoughts on “BTT: Santuari del corredor, des del Parpers

 1. Hola Jordi,

  Som en Juanjo i l’Ester de Matadepera, els companys d’escalada dels dijous a la tarda (a la temporada d’escalada, es clar).

  Mitjansat la teva pàgina t’hem anat seguint i ja veiem que … tu massa quiet no t’estats eh??? Això es bó.
  Bé a nosaltres tampoc se’ns cau la casa al damunt :-)

  Amb sembla que en Xavi et va fer un toque al móbil per dir-te que ja hem començat la temporada d’escalada, oi? Els dijous a la tarda, com sembre a 2/4 de 4 al bar d’en Pepe i també hi anirem algun divendres (setmana si, setmana no), doncs jo (l’Ester) els dijous ho tinc un xic complicat i hem decidit de fer dos dies algunes setmanes. Quan vulguis venir els divendres, ens fem un toque abans per assegurar-nos que aquell en concret hem quedat, ok?

  Apa doncs, t’esperem veure força aviat.
  Una abraçada,

  Juanjo i Ester.

 2. Ei!!! Quina il•lusió m’ha fet tenir noticies vostres!

  Ara amb el canvi de l’hora i el bon temps, tinc unes ganes de començar la temporada d’escalada!!! ;) El que passa es que no he fet res d’escalada des de l’estiu passat amb vosaltres! Uf!! XDDD

  Segur que ens veiem ben aviat i ens expliquem totes les batelletes del hivern!

  Fins aviat!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>