Cataratas Iguazú, Parque Nacional Iguazú, Las Misiones, Argentina

Cataratas IguazúParque Nacional Parque Nacional Iguazú


UNESCO: Patrimonio Natural de la humanidad (1984) Patrimonio Natural de la humanidad (1984)

Fecha creación: 09 octubre 1934
Superficie: 66.148 ha.
Rio: Iguazú
Numero Cataratas: Aproximadamente 200
Altura: 72 m.
Caudal: 1.750 m3/seg

Parque Nacional Iguazú Las Cataratas de Iguazú son posiblemente las más hermosas del mundo, aunque por volumen las de Niagara son mucho más grandes. Es tal su belleza que nos podríamos pasar horas o incluso días enteros contemplando este magnifico espectáculo de la naturaleza.

Para poder observar bien las Cataratas de Iguazú, disponemos de 2 circuitos, el inferior y el superior. También disponemos de un tren para acceder a otra pasarela para poder ver la Garganta del Diablo. A parte contratamos un paseo náutico con “Iguazú Jungla Explorer”. Y como fuimos 2 días pudimos hacer trekking en el Sendero Macuco.

Circuito Inferior
Tiene una longitud de 1.600 metros, y se puede cruzar con bote (gratuito) a la Isla San Martin. Esta isla tiene un circuito a pie de unas 2 horas aproximadamente.

La Isla San Martin

La Isla San Martin

Circuito Superior
Tiene una longitud de 1.200 metros, una hora i media para hacer el recorrido. También hay la posibilidad de subir en un trenecito, y permite acceder a una pasarela hacia un mirador donde encontramos La Garganta del Diablo, el salto de agua más espectacular de todos. Este es un paseo fantástico, y la vista desde el balcón es deslumbrante. Para realizar La Garganta del Diablo necesitamos otras 2 horas mas, a parte de los 7 minutos del tren mas la espera, que en temporada alta puede ser de mas de 30 minutos para ir y otros 30 minutos mas para volver.

La Garganta del Diablo

La Garganta del Diablo

Iguazú Jungle Explorer
Mediante esta empresa, recorrimos en un vehiculo descubierto de doble tracción un recorrido de 8 km para llegar al Río Iguazú, una vez allí, nos esperaban unos “gomones semi-rígidos” (una barca tipo Zodiac) donde navegamos 6 km río arriba a través de sus rápidos, con la adrenalina por las nubes, hasta llegar al pie de las cataratas donde literalmente nos pusimos debajo, quedando completamente mojados!!! Previamente nos dieron una bolsa para guardar las cámaras, ropa, zapatos, … .

Quim y Kilian en el gomon semi-rígido

 Quim y Kilian en el gomon semi-rígido

Sendero Macuco
El sendero Macuco, es un sendero peatonal a través de la selva espesa de 3 Km, su encanto consiste en que prácticamente es desconocido para todos los turistas, y se llega en un pequeño salto de agua que tiene una pequeña playa, el Salto Arrechea. Duración de ida y vuelta es de unas 3 horas.

Yo y Quim en alguna parte del sendero Macuco!!

 Yo y Quim en alguna parte del sendero Macuco!

Poblacion Puerto Iguazú


Poblacion Población: 30.000 habitantes
Fundada el 10 de Septiembre de 1901 como Puerto Aguirre, una de sus visitas obligadas son: el Hito Tres Fronteras, un lugar donde es posible observar, en la desembocadura del río Iguazú en el río Paraná, el límite geográfico de los tres países: Brasil, Argentina y Paraguay..

Una de las calles principales de Puerto Iguazú

Una de las calles principales de Puerto Iguazú

Information Mas información en la red


Unesco: Patrimonio Natural de la humanidad
www.iguazuargentina.com
www.cataratasdeliguazu.net
Iguazú Jungle Explorer
Hostel Internacional de Iguazú

Poblacion Raport del día 13-Oct-07


Buenos Aires – Iguazú
Temps: Sol, i a Iguazú molta calor

A les 8:30 ens llevem, esmorzem i el taxista ens ve a buscar al Hostel a les 10:00 ens porta al “Aeroparque”. A les 12 agafem un avio de Aerolinias Argentinas. Durant el trajecte de hora i tresquarts, coneixem una parella catalana, el noi “Jonathan” es de Granollers.

Arribem al aeroport a les 14 agafem un taxi i 10 km ens porta al Hostel Inn de Iguazú. Aquest Hostel esta considerat com el millor de tot Amèrica de sud, es un ex-casino, i te 3 hectàrees de terreny amb una piscina impressionant.
Dinem al hostel.

Sobre les 16 agafem el bus i anem a Puerto Iguazú, 5 km, aquí visitem el poble i anem a las 3 fronteres, es un mirador on es veu Paraguai i Brasil amb els 2 rius, Parana i Iguazú. Desprès de caminar molt anem a prendre una cervesa al mig del poble. La taula del costat també son catalans exactament de Camprodon. Ens seiem tots plegats a la mateixa taula i comencem amb una cervesa, llavors un altre, i un altre, i encara una altre, … (cada Cervesa es de 1 litre). Els seus noms:
Zepe: Josep, el de les ulleres
Nella: Jordi de nom, Madrid 3013
Poma: de nom Jordi, el esportista
Wiss: eduard, el informàtic, el de temps de neu
Willy: David, el enamorat

Mentres fèiem les cerveses va venir una noia que venia polseres, collarets, … coses artesanals… parlant i fen conya, finalment van seure amb nosaltres a veure mes cervesa, també varen venir dos amigues mes venedores. Es deien:
Rosana, Romina i la altre noia no m’en recordu! ;(

Tots plegats, … com beuen aquests de Camprodon!!! Serà el fred??? ;)

De festa per Iguazu

Varem acabar amb no ser quantes cerveses i elles ens van portar a sopar tots plegats. I a partir d’aquí desprès de mes cervesa, sant hilaris del creus de JB “fondo blanco” i de xupitos de no ser quin licor varem acabar nosaltres fent de venedors. Llavors a ballar a la disco “Nativo” fins les 3 del mati!

Poblacion Raport del día 14-Oct-07


Parc Nacional de Iguazú

9:00 Despertador, amb una mica de ressaca, el kilian amb maldecap!
Ens dutxem, no tots ho aconsegueixen, jejeje, Esta plovent moltíssim, de fet trona i tot. Esmorzem al Hostel, ens preparem amb xubasquero i paraigües, agafem taxi i cap al Parc Nacional de Iguazú.

11:00 Entrem al Parc, deixa de ploure i inclús es deixa entreveure el sol. Dins al Parc anem a agafar el Tren per visitar “La garganta del Diablo”, ens calen 30 minuts de cua per agafar el tren, desprès de uns deu minuts de trajecte veiem les passarel•les de ferro per sobre el riu, amb una longitud de 1.100 metres, travessem varies illetes, veiem algun peix i la veritat es que el riu es poc profund però molt ample. Finalment arribem a la cascada o mes ben dit cascades amb plural, amb milions de litres d’aigua caient al buit al mateix segon i fen un soroll impressionant. Un lloc molt impactant, no es pot d’escriure’s amb paraules, ho has de veure i sentir, mullar-te, … Es la natura en el seu estat pur.

El Kilian i Jo a les passarel•les

 El Kilian i Jo a les passarel•les

A la tornada triguem menys que un rayo, ja que m’agafen unes caguetes que i una mica mes hem converteixo amb el espectacle de les cascades. Dinem allà mateix, i quan ja porto 2 visites al wc el kilian m’agafa el relleu.

Sobre les 15:00 tornem a agafar el tren, 30 minuts d’espera, ens cau una turmenta tropical d’aigua que ni el paraigües aguanta. Decidim tornar al hostel amb el “Colectivo”, el bus públic de Argentina, encara no sabem com no cremen el motor i no s’estampen!!

El Colectivo, es deia: El Practico!!!

El colectivo

Sopem al hostel.

Poblacion Raport del día 15-Oct-07 by Quim & Kilian


Parc Nacional de Iguazú

Sa llevem aseset del mati sa treyem la ronya dahir i sanem a pendre l’esmorzar. Prenem sa taxi k nos deixa a sos parc d’iguazu en sa hora de les 8 en punt.

Comencem sa tur a dalt d’un tot terreny q ens porta pel mig de sa selva ple de sas japonesos que no pillen ni el temps k fa, arribem sa platga i comensa sa vall de despulles(en sa selva no hem vist sa puma),ens posem sa xalecos salvavides k no ho son pq fan tanta pudor k han mort sa puma del bosc i sa pollastre capita de la zodiac comensa la travesa pel riu embrabat pero no es l’unic k comensa tb la pluga ens comensa a acompanyar TOT EL DIA, el pollastre cabro del capita ens puja en contra de sa corrent del riu a tot gas i la veritat es q impresiona de cullons, i el pallo es para a sota una cascada, i per lo tant ens treiem un altre cop la ronya pero con k no en te prou ho torna a fer o sia dos cops dutxats i pelats de fred pero sa puma no l’hem vist i tampoc sa caiman (menos mal pq el jordi es volia banyar al riu sia com sia).

Bueno sa capita de l’embarcacio ens deixa sa illa sant Martin, comencem la ruta per sa silla k no es ses illes, alla veiem els monkeys i les aus negres com els corbs i per suposat mes cascades, pero val molt la pena perque veiem la natura en el seu estat mes pur.

El sendero Macuco

Sendero Macuco

Tornem a sa peninsula d’iguazu a veure mes cascades, entre rampa i rampa dinem un sandwitx pero ja anem mes molls ke els monos ke hem vist als arbres de sa illam despres hem caminat per sa pasarela inferior i per sa pasarela superior i con ke no en teniem prou hem sa sendero macuco o sia 3 km pujar i baixar i sa puma no l’hem vist esta amagat sa bosc o esta jugant un poker en sa caiman pero la cascada final tb ha esta sa impresionant, bueno les cascades san acabat pero sa aventura no sa acabat hem tornat al hostel, hem deixat sa kilian k es dutxes i el Jordi i jo hem anat a sa poble amb el colectivo (el bus) a tot hostia i el conductor envian missatges per sa mobil i condiint, o sia cagats de por, el poble kuan se surt del carrer careix de faroles i sobretot d’asfalt, per fi tenim bitllets per anar a Buenos Aires amb bus llit……

FOTOS


El Quim en el “Colectivo”

El Quim en el “Colectivo

En Puerto Iguazú, casi encuentro un trabajo!!!

En puerto Iguazu

Quim y Yo encima de la frontera

En puerto Iguazu

Yo y Roxana! Cuando tomamos las cervezas con los de Camprodon (los chicos catalanes)

Yo y Roxana

Nos gustan las cerveza??? jajaja

Beers

Nella, Kilian, Zepe y Romina, en el fondo Quim!!!

 Nella, Kilian, Zepe y Romina, en el fondo Quim!

Las Cataratas de Iguazú, … sin comentarios!

Cataratas Iguazú

Cataratas Iguazú

Tour Iguazú Jungle Explorer, mirad la barca debajo la catarata!!!

Cataratas Iguazú

Camino Macuco, Salto Arrechea

Cataratas Iguazú

Quim y Kilian

Cataratas Iguazú

7 thoughts on “Cataratas Iguazú, Parque Nacional Iguazú, Las Misiones, Argentina

 1. nen!

  si ya tenía pocas ganas de currar antes… después de ver tu post… no me han quedado nada de ganas de trabajar!

  impresionantes los paisajes! sin morriña, al escribir el post, no? :P PP

  apa! vagi be!

 2. Eii roquerol!!!

  Després de rebre la teva postal d’Iguazú, ja em vas deixar amb les dentetes llargues. Però ara, després de veure i llegir aquest post, només puc dir-te, demanar-te, suplicar-te … que em portis amb tu al proper viatge que facis!!!! Quina enveja!!! M’alegro que t’ho hagis passat tant bé i que hagis gaudit de tot plegat (tema visites al wc, a part!jajaja):-p

  Espero veure’t ben aviat i porta totes les fotos!!!

  petonets

 3. Angel, a trabajar!!!! jajajaaaaa
  Puuffffff, yo tambien estoy trabajando :(

  Servei de reparacions … no et quexis que ara et toca a tu marxar de viatge no?? Era a Noruega??? uauuuuuuu!!!

  El proximo post de Argentina: LAS MISIONES JESUITAS, SAN IGNACIO!!! ;)

 4. Raig avui m han dit que si posava camprodon el google sortiem i veig que tu has currat molt. Aviam quan feu una escapada a camprodon ara 20 21 22 i 23v de juny son les festes aviam si hos animeu si pugeu digues algu el meu tel es 625246791. cuideu-se. aaaaaaaa per cert vosaltres tampoc hos quedeu curts de sed. visca iguazu i les “artesanas” jeje

 5. Las cataratas de Iguazú es uno de los enclaves naturales más hermosos que existe en este planeta. Un paraíso que me gustaría visitar. Tanto por lo que he leído, como por lo que me han explicado las personas que conozco que han estado por ahí. Envidia sana siento de la gente he ha podido disfrutar de ese paisaje, de la impresionante fuerza de la naturaleza, (entre ellos tu que ya veo como te lo has pasado). Sl2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>