Construir un Iglú

 Construir un Iglú
Amb alguns dels membres del Club Muntanyenc Terrassa, passem un cap de setmana per Cerler, el Pirineu aragonès, dissabte esquiem, i diumenge fem una caminada amb raquetes de neu, però les condicions de la neu ens portaran a construir el meu primer Iglú.


Dissabte aprofitem per fer una bona esquiada, i diumenge la intenció es fer una passejada amb raquetes de neu.

 Construir un Iglu

Fa mal temps, esta força tapat, però ens posem les raquetes i muntanya amunt, pugem mes o menys 1 hora quan ens trobem un petit barranc tapat de neu, i la neu esta duríssima. Això comporta un perill, si quan travessem aquesta llengua de neu dura, algú rellisca, el resultat es una patinada amb desenllaç incert, ja que hi ha un bon desnivell, Així que desprès de haver comprovat el estat de la neu i veure que no hi ha cap altre alternativa de pas a prop, decidim tornar enrere.

I tal com anem baixant, una mica amb el cap baix per no haver assumit el objectiu de arribar a una cova, algú va dir: i si fem un iglú?
Va faltar temps per trobar un bon lloc, treure les pales i començar a fer blocs de neu, i anar fent forma de iglú, en mica en mica va començar a tenir forma. Uns des de dins aguantant els blocs de neu, uns altre a fora posant neu entre els blocs com si fos ciment, uns altres fabricant blocs de neu, i alguns fent fotos!! Jeje

Arquitectes esta clar que no ho som, però al final una entrada i tot varem poder fer. La veritat es que a dins la sensació es molt acollidora, sembla mentida que rodejats de neu i a dins no feia fred.

 Construir un Iglú

 Construir un Iglú

La veritat que va ser un dia diferent i sempre s’apren alguna cosa.

 Construir un Iglú

 Construir un Iglú

I ara una mica de Teoria de com fer un Iglú.

Com construir un Iglú


1-Tallar blocs de neu dura i seca de 1 m x 40cm i de 20 cm de gruix.

 Construir un Iglú

2-Anem formant un cercle amb els blocs de neu del forat on els extraiem, si els primers blocs els esqueixem formant un espiral ens serà molt mes fàcil fer la cúpula.

 Construir un Iglú

3-Hem d’anar posant els blocs que encaixin entre ells i inclinats cap a dins per a poder tancar la cúpula.

 Construir un Iglú

4-El últim bloc, el de dalt de tot, ha de ser mes gran que el forat, col•loquem el bloc sobre del iglú i des de dins li anem donant la forma fins que encaixi al forat.

 Construir un Iglú

5-llavors fem la porta, si pot ser petita perquè no marxi el aire calent, fins i tot es pot fer un túnel, i orientat a sotavent.
6-Farem un petit orifici a la part superior pero no al bloc de dalt de tot, perquè puguin marxar els gasos acumulats, sobretot el diòxid de carboni.
Si l’hem construït be a dins del iglú podrem tindre una temperatura de –7 fins als +16 C
Si posem pells de animals la temperatura del interior pot ser de +5 fins a +20

Informació i fotos extretes de:

www.benmeadows.com
http://es.wikipedia.org/wiki/Iglu

2 thoughts on “Construir un Iglú

  1. Quina llàstima no tenir la teoria el mateix dia, hagués servit de gran ajuda, però el resultat va ser força bo. Una altre manera de supervivència i fer un iglú rapidíssim es amb les motxilles.
    Les poses a terra i les tapes de neu ben compactada seguidament en fas un forat pel costat i treus les motxilles, ja tens un iglú per a una persona molt rapid, ja que aquest es va trigar una bona estona.
    Records Jordi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>