Escalada a Montserrat: Placa de la Pluja, a Can Jorba

Escalada a Montserrat: Placa de la Pluja, a Can Jorba
Començo la temporada d’escalada, ja tenim bon temps i amb el canvi d’horari ja tenim sol fins les 21:00, així que aprofito per trucar al Xavi, del club muntanyenc de Terrassa per anar a escalar!Informació general


Ens dirigim cap a Montserrat, cap a la Masia de Can Jorba, on deixarem el cotxe al pàrking de sorra. Anirem fins el camí de carro on hi ha la única masia, que la deixem a ma dreta, passarem l’ermita, també a ma dreta, i seguidament (potser son 50 o 100 metres) trobarem una altre edificació bastant ruïnosa també a ma dreta, aquí trencarem per un caminet a ma dreta just al costat d’aquesta edificació, (aquest trencall es davant de l’edificació). Llavors seguirem aquest corriol, vigilar que aquest mateix camí també porta a la zona de“Sota la Pluja”.

Arribar Placa de la Pluja

La ressenya


Ressenya de la Placa de la Pluja
1 – El clan de la pluja (6a-)
2 – Fisura (6a)
3 – ? (6a)
4 – ? (6a+)
5 – ? (6b)
6 – ? (5c)
7 – South Dekoting (6a+)
8 – Els sinxampú (6a)
9 – Valentín Casanovas (6b)
10 – Benito Bombilla (6a)
11 – ScareFace (6a)
12 – Tochin (5c)
13 – La Primera (5)

L’escalada


Som el Xavi, el Joni, l’Ester, el Juanjo, la Asun i jo, al ser un dijous laboral per la tarda estem ben solets, a mes a mes el temps acompanya.

En aquesta placa diferenciem 2 zones, la primera, que serien les vies de la 1 fins la 8, son vies mes llargues i amb el nivell mes altet, i la segona, la zona de la dreta, que serien les vies de la 9 fins la 13, amb un nivell mes fàcil i mes curtes.

Primer fem les vies 13, 10 i 12, son mes fàcils i així escalfem, i desprès la 6 i la 3. Jo la via numero 6 es la que mes disfruto, esta plena de forats, a mes a mes te unes vistes impressionants. La via numero 3 ja no la puc fer, ja que els braços no hem responen, he perdut totes les forces. Estic desentrenat! ;(

Un cop hem acabat l’escalada, cap a fer la cerveseta!!! :)

Can Jorba


Aquesta masia pertany al terme del Bruc i està documentada des del segle XV, tot i que probablement és més antiga. La seva història va molt lligada al monestir de Montserrat, al qual va pertànyer entre els segles XIV i XIX. Per un camí proper, conegut com camí del Francesos, van pujar dues columnes de soldats napoleònics que els estius de 1811 i 1812 van saquejar i destruir el monestir. El 1835, tot coincidint amb la 1a Guerra Carlina i amb l’exclaustració dels frares, l’abat Blanc va confiar la imatge de la Moreneta a l’amo d’aquesta masia, que la va guardar a casa seva fins que els monjos van tornar, el 1844. En agraïment, va rebre el títol de Cavaller de l’Orde de Carles III.

Molt a prop hi ha una capella del segle XVI. Es de planta rectangular, amb el campanar d’espadanya i el portal adovellat. També es pot veure un singular dipòsit d’oli, excavat en una roca que va caure de la muntanya.

Links


Club muntanyenc de Terrassa

FOTOS


Els participants, nomes falto jo que tiro la foto! ;)

Participants

En Joni fent la via 3

Via 3

La vía 6, preparada per atacar-la!!!

Via 3

En Xavi, la Asun i el Juanjo

Via 3

5 thoughts on “Escalada a Montserrat: Placa de la Pluja, a Can Jorba

  1. hola gent. soc una noia que he vingut fa poc del pallars.Viuré a sant llorens fins que comenci la temporada d’estiu.m’agradaria trobar gent amb temps lliure que li vingui de gust escalar.També soc una gran aficionada als barrancs. No conec ancara sectors de la zona ni res pero tinc ganetes d’una mica d’activitat. Collonut el blog.

  2. Hola Tania! Benvinguda al Vallès!! Moltes gracies pel comentari! XDD
    Ara que ja comença a fer bon temps, el dia allarga, … començarem a fer barrancs, escalada, vies ferrades, … ja t’avisarem i t’apuntes amb nosaltres!!!

    Quan mes serem mes riurem!!! ;)

  3. hola Jordi,este jueves te lo perdiste hice mi primera via larga con Xavi (mestre),Juanjo y Asun tampoco salieron ,estan preparando lo de picos.cuando pondras las fotos de la salida al Xicarro que tengo ganas de verlas. un saludo y enhora buena por la pajina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>