Etapa 01: St. Jean Pied de Port – Roncesvalles

Data: 29-abr-07
Etapa: St. Jean Pied de Port – Roncesvalles
Mitja de transport:
Temps: 6:15 hores (sense parades)
Distancia: 27 Km

L’etapa


vieira 06:00 Despertador, dutxa, etc

vieira 07:00 Comencem la ruta perquè ens hem d’esperar a que obrin la pastisseria, mentrestant carreguem aigua a la font davant de l’església.

Per anar a la sortida, cal anar: quan veiem la església davant d’ella trenquem a la dreta, travessem el pont i tot xino-xano tirem cap amunt per el carrer Espanya.

Hi han 2 rutes possibles, però quasi be tothom opta per la mes complicada.

Durant el trajecte la senyalització que trobarem per orientar-nos es el Gr-65 i la vieira i fletxes grogues. L’itinerari esta recomanat amb una motxilla entre 8 i 12 kilos, sense mal temps, i sense cap entrebanc físic, una durada aproximadament de 8 hores amb 27 kilòmetres i un desnivell de 1.150 metres de pujada, tenint en compte que St. Jean Pied de Port esta a 250 metres i el màxim que assolim es de 1.350 i Roncesvalles esta a 952 metres.

Temps: tot i les previsions meteorològiques desastroses anunciades en el Meteo de Tv Digital, hem gaudit de un dia nuvolat amb molta boirà però sense pluja, que ha comportat un trajecte amè, i fins i tot els últims 4 km hem tingut sol.

vieira A les 11:00 apareix imminentment davant nostre a l’esquerra una esplendorosa talla anunciant que queden 765 km per Santiago, uns 50 metres endavant trobem un menhir amb el símbol de la vieira representant l’entrada de franca a Navarra.

Una Cabra?

vieira A 3/4 del camí arribem a la fageda de navarra, nom inventat per nosaltres, composta majoritàriament per roures americans amb un subsòl sovint ple de fullaraca. Just en aquesta fageda hem trobat una tomba de honor a un brasiler.

Una Cabra?

vieira 13:15 Arribem a Roncesvalles, ens fem la credencial i comprem la nit al alberg de la Colegiata (5 euros + 1 de la credencial). Cal remarcar que a la 13:30 tanquen i tornen a obrir a les 16:00.

vieira 13:45 Dinem a la Posada un entrepà i una birra, i tot seguit fem una becaina. Es important reservar tiquet de sopar a qualsevol dels 2 restaurants abans de les 19:00 (preu del sopar 8 euros)

Alberg La Colegiata


16:00 Obren l’alberg, no fan ni esmorzar ni sopar, no es pot cuinar a dintre ni fumar. Tanquen a les 22:00 de la nit i a les 08:00.
Preu: 5 euros
Teléfono: 948 76 00 00
Fax: 948 79 04 50

Informació addicional aquest alberg obre les llums a les 06:00 del mati. Cal portar sac de dormir. L’espai gaudeix d’unes voltes gòtiques amb sostre alt de fusta, ben aclimatat, et donen coixí i a sota hi ha una petita sala de lectura, neteja, intercanvi de objectes (deixa el que no et serveixi i agafa el que necessitis). Les dutxes estan molt be.

Puntuació: Jordi amb un 8 i el Manys un 6,5.

AlbergAlberg

Quico tothom vol la vileda, la primera dutxa tot un èxit. :)

Dades d’interès


A St. Jacks les pastisseries obren a les 7:00

Roncesvalles / Orreaga


El cantar francès “La chanson de Roland” ha portat Roncesvalles a la fama, aquest magnífic conjunt monumental alberga 20 habitants.

Encara que no es la primera població espanyola del Camí de Santiago, s’ha convertit en el punt d’inici de milers de peregrins. Totes les tardes, sobretot a l’estiu, centenars de peregrins comencen el camí.
La xifra anual de peregrins que passen per Roncesvalles augmenta cada any i supera ja els 40.000.

La església Real Colegiata de Santa Maria:
Roncesvalles ha estat des de la Edat Mitja el lloc de descans en la travessa dels Pirineus. Va ser fundada el 1127. El seu temple es gòtic.

Mapa:

Alberg

01-Esglesia de Santa Maria
02-Claustre de la Colegiata
03-Capella de “San Agustín”
04-Capella del “Espíritu Santo”
05-Capella de Santiago
06-Alberg juvenil
07-Biblioteca museu
08-Alberg La Colegiata
09-Informació
10-Vivendes
11-Posada

Links


Roncesvalles

FOTOS


Comencem el camí

Inici camí

Vistes

Perduts???

Perduts?

”la fageda de Navarra” ;)

Fageda

Fageda

Continuem …

continuem

… i finalment arribem a Roncesvalles

Roncesvalles

Roncesvalles

Monument a la batalla de Roncesvalles (778), aquest va ser col•locat el agost de 1978.

Batalla de Roncesvalles

Esperan que ens obrin el Alberg

Batalla de Roncesvalles

2 thoughts on “Etapa 01: St. Jean Pied de Port – Roncesvalles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>