Etapa 06: Estella – Los Arcos – Torres del Rio – Viana

Data: 04-maig-07
Etapa: Estella – Los Arcos – Torres del Rio – Viana
Mitja de transport:
Temps: 9:15 hores (sense parades)
Distancia: 40 Km (21+8+11)

L’etapa


vieira 06:00 Ens despertem, baixem al menjador i per el preu de 5’50 que ens inclou el esmorzar mengem galetes, mantega, melmelada i llet.

vieira 06:50 Sortim al carrer de negra nit, esta plovent, però tot i amb això la gent comença a caminar, doncs te por de quedar-se sense poder dormir.

Ens endinsem poble endins pel carrer del alberg i tot just en el carrer de Logroño trobem la penyora de una amiga de Estella que no hi era i que ens havia deixat, La Silvia, la penyora era un mocador de color vermell tipus san fermin on amb lletres blanques posava: ANIMS JORDI! Muchas gracias Silvia, esto fue un detalle de Calidad ;)

Tot just sortir de Estella ens trobem amb dificultats per seguir les marques del camí, doncs no estan ben senyalitzades, però tot i amb això aconseguim trobar la bona direcció i arribem a la “Fuente de Iratxe”, una font que seria la enveja de qualsevol romà, una font de vi, que dona nom a les bodegues Iratxe.

¡Peregrino! Si quieres llegar a Santiago con fuerza y vitalidad de este gran vino echa un trago y brinda por la Felicidad. Fuente de Irache. Fuente del Vino

Fuente del VinoFuente del Vino

vieira 09:00 Segueix plovent i per aquest motiu ens parem a esmorzar a un bar del poble, ha estat una forta pujada i se’ns dubte tenim gana. Per un preu mòdic de 5’90 esmorzem formatge amb pernil i un parell de cerveses.

Quina cara de felicitat per una mica de pernil i formatge eh!!!

ManysJordi

vieira 9:30 Tot i que torna a ploure seguim el camí direcció Los Arcos.

I per fi el basto canvia de mans!!!

Jordi el caminadorManys el caminador

vieira 12:00 Un cop arribat a Los Arcos, ja podem dir que portem 20 km a l’esquena. En trobem a Jose Marcio que ens comenta que fan un entrepà i marxen, cap a Torres del Rio, però que la Sabrina ja anat marxant amb bicicleta. Nosaltres preferim agafar un parell de taronges i continuar, doncs creiem que anem tard i que una parada seria dolenta per les cames.

vieira 14:00 Arribem a Sansol preguntem a l’únic alberg que hi ha al poble si s’ha registrat una tal Sabrina. Ens diuen que no i que tenen 10 places lliures (que es la capacitat del alberg). Decidim fer 1 km mes per allotjar-nos amb tots els brasilenys a Torres del Rio.

Alberg de Sansol

Alberg de Sansol

vieira 14:15 Arribem al alberg i allà hi ha la Sabrina que ens dona la mala noticia que ja no queden places. Arribem a un acord de que quan arribin una resta de brasilenys, dormirem tots plegats al menjador. Aquest alberg te una capacitat de 20 places, es diu Casa Mari i costa 4 euros la nit. Cal destacar que el poble te un altre alberg però al ser parroquial estava tancat en aquestes dates.

Alberg de Torres del Rio

Alberg de Torres del Rio

Un cop arriben els brasilenys i deixats anar per la aventura que comporta el camino decidim fer 12 km mes fins a Viana.

vieira 14:45 Sortim de Torres del Rio amb un dia calorós, amb agulletes, desganats, i un fort cansament, però creiem que la experiència amb els companys de viatge esta per sobre de això. A partir d’aquest moment el terreny es torna mes feréstec amb pujades i baixades continues, sortejant els diferents turonets que atravesa el camí.

vieira 17:00 Entrem a Viana, el alberg esta tot, demanem si us plau un lloc per dormir, ens diuen que esta tot ple però truquen al alberg de Logroño, però també esta ple i estan enviant a la gent a església compostela de Logroño. Nosaltres portem 40 km i ja no ens veiem encord de continuar 8 km mes fins a Logroño, així doncs ho diem a l’alberg, necessitem una solució d’emergència, finalment anem a dormir a una casa particular al carrer Medio de San Pedro numero 23, es una casa antiga molt gran però molt neta i acollidora on podem dormir tots 6.

Manys dormint

Un cop dutxadets anem a sopar jo, el Manys, la Sabrina, el Jose, el Valerio i el Paulo. Fem un menú del peregrino al bar restaurant Pitu que esta situat al mateix carrer 30 metres mes amunt. El meu per 9 euros esta molt be a part ens bevem 6 botelles de vi! jejeje

Los Arcos


El Camí de Santiago passa pel Carrer Major d’aquesta localitat, fins la plaça de Santa Maria. Al costat d’aquesta plaça es troba el temple que li dona nom, construït en varis estils arquitectònics, des del romànic del segle XII fins el barroc del XVIII.

Entre la església i el Riu Odrón es troba la “Puerta de Castilla”, que simula un arc del triomf. Per aquesta surten els peregrins direcció Viana per abandonar Navarra.

Torres del Río


En aquesta localitat trobem la església del Santo Sepulcro, una església octogonal, una excepció del romànic a Navarra.

Viana


Situada en la frontera del Reino de Navara i el Reino de Castilla. La ciutat s’ubica en una muralla que encara es conserva en bona part. Els carrers son estrets i les cases allargades, per aprofitar millor el recinte.

Links


Bodegues Irache, La Fuente del Vino, hi ha una webcam
Los Arcos
Torres del Río
Viana

FOTOS


Comencem el matí amb un bon glop de vi a la Fuente del Vino!!! J a veus com estava de fort el vi!!! Hip! Hip!

Fuente del vino

i despres a caminar, caminar i caminar

Camí

Camí

Camí

Camí

Vista de Sansol

Sansol

Torres del Rio

Torres del Rio

La Sabrina al Alberge de Torres del Rio

Sabrina a Torres del Rio

Nuestros amigos del Brasil, Valerio

Valerio

Aquí soy yo quien tira la foto! ;) Por orden: Jose, Paulo, Marcel, Sabrina y Valerio

Brasil

… y ahora Sabrina, mi foto es mejor! jajaja

Brasil

Y por fin la esperada cena, mucha comida, mucho vino, pero sobretodo buena compañía!!!

Brasil y cena

3 thoughts on “Etapa 06: Estella – Los Arcos – Torres del Rio – Viana

  1. ostres! nanos he de reconeixer que akesta etapa es força dura i molt maca a la vegada. Los Arcos diuen que marca un abans i un després perque molta gent quan arriba a Los Arcos ja porten 5-6 etapes desde Roncesvalles i abandonen o continuen si les condicions fisiques ho permeten.

  2. Eiiii Marc!!!!
    Aixi que has fet de RoncesValles a Logronyo!!!! Uleeeeeee!!!
    Ara ja ets un pelegrino autentic!!! jajaja
    Segur que vas omplir la cantimplora a la fuente del vino! i no presisament d’aigua!!! :)

    BUEN CAMINO!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>