Fontalba – Puigmal – Nuria – Fontalba a peu, Ripollès

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba
Una magnifica ruta circular de uns 15 km i unes 6 hores amb parades incloses i sense neu ni gel. Un matí molt assolellat i després amb una mica de boira.


Fitxa tècnica:


Ruta circular, sortim de Fontalba, pugem els 4,5 km fins al Puigmal, baixem a Núria, i després tornem pel camí de fontalba fins a Fontalba.

Desnivell acumulat: 1.255 m
Alçada maxima: 2.909 m
Longitud: 14,35 Km
Dificultat: Fàcil i llargueta
Horari sense parades: 5 hores (sense parades)

Mapa amb els kilometres marcats

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

Com arribar


Anirem a Queralbs, i just entrar al poble a ma dreta surt un camí asfaltat que ens porta a Fontalba, es una carretera de 11 kilòmetres, nomes hi ha un parell de km asfaltats. Sense neu com es el cas es pot aparcar a la esplanada de dalt.

La Ruta


Primer objectiu el PUIGMAL: Tenim uns 4,5 km de pujada amb un desnivell de uns 825 metres, el Puigmal fa 2.909 metres. Amb un parell d’hores amb alguna parada es pot fer tranquil•lament.

El Puigmal al fons, el mes alt

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

El cami molt ben marcat per arribar a dalt del Puigmal

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

Alguna fita pel cami

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

Segon objectiu NÚRIA: Aquest tram es tot de baixada, uns 4,5 km, al inici després del Puigmal la baixada es força intensa, estem a la “Terra Vermella”, i en mica en mica es va suavitzant fins que arribem a la Coma de l’Embut, on trobarem el riu, el Torrent de la Coma de l’Embut. Hi haurà un moment on veurem la Vall e Núria amb el seu Santuari. Un cop arribem al Santuari de Núria podrem descansar, anar al bar, restaurant, … Mes o menys amb parades haurem trigat a fer aquest tram unes 2 hores.

A dalt del Puigmal indicant el camí de baixada cap a Núria

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

Vista de la Coma de l’Embut, al final, encara que no es vegi, hi ha Núria

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

El Santuari de Núria

 Fontalba – Puigmal – Nuria - Fontalba

Tercer objectiu FONTALBA: Des de Núria, vorejarem el Estany de Núria per la seva esquerra per anar a buscar el Camí de Fontalba, son uns 5 km i picu i amb una 1:30 hores el tindrem fet, un camí amb pocs pendents, al inici una miqueta de pujada, i es fa molt fàcil. Tindrem vistes del Cremallera i del Riu de Núria.

Informació d’interès:
Pujada del Puigmal amb Grampons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>