Garganta del Aigüeta de Barbaruens, Seira, Osca, Arago

 Barranc Barbaruens
El barranc del Barbaruens es perfecta per la iniciació de barrancs aquàtics, fàcil, aigua transparent i fresqueta, salts, tobogans i 4 ràpels per acabar el barranc, dels quals 3 es poden saltar o fer el tobogan segons el caudal d’aigua i vigilant molt.


Fitxa tècnica:


Tindre en compte el caudal d’aigua, la forma de comprovar-ho es al Pont de la Saca, es important que l’aigua del tobogan no toqui la roca de davant ja que llavors seria massa perillós entrar al barranc.

Nivell de Dificultat: 1/5
Ràpel més Alt: 12 metres
Tipus de Roca: Calcaria
Aproximació: 1 hora i 15 min.
Descens del Barranc: 3 hores i 30 min.
Retorn: 30 min.
Longitud: 2.000 metres
Desnivell: 200 metres

Accés al barranc: Amb 1 cotxe


No hi ha combinació de dos cotxes, així que Anirem a la població de Seira, esta a la carretera entre Graus i Benasque. Un cop a la població (petita), la carretera passa pel mig, veurem un cartell a ma esquerra on ens indica Barbaruens, haurem de girar aquí hi anar direcció a Barbaruens, quan portem uns 6 km d’aquesta carretera asfaltada però estreta, veurem un camí de carro a la dreta i amb baixada, prèviament hem fet una corba tancada a la esquerra. Aquí entrarem a la dreta, hi ha forces pedres, els cotxes baixos millor fer mig km mes de carretera i trobaran un petit espai per deixar el cotxe.

Aquest camí (el de la dreta) fa una petita baixada, travessem un petit pont i trobarem un petit descampat a la dreta on podem aparcar el cotxe, si tenim un 4×4 o un cotxe alt, podem seguir fins el següent descampat, es a dir, seran uns 2 km de camí de carro amb forces pedres, camí estret, arbustos que poden rallar el cotxe, … nosaltres puguem, i ja veiem enseguida el cartell de fusta que ens indica Barbaruens, aquí deixarem el cotxe, no ens val la pena pujar a dalt de tot.

Pàrquing

 Barranc Barbaruens

Des del cartell de Fusta comencem a caminar

 Barranc Barbaruens

Gracies Jordi, ja ens havíem perdut!!! :)

 Barranc Barbaruens

Accés al barranc: 1 hora i 15 minuts a peu


Des de on hem deixat el cotxe ja nomes ens queden uns 15 minuts a peu per arribar al Pont de la Saca, que es on finalitza el Barranc. Aquest Pont mirant a la dreta veurem un tobogan que es pot fer o un salt que també es pot fer, nosaltres ho deixem per la tornada. Es important que l’aigua del tobogan no toqui la roca de davant ja que llavors seria massa perillós entrar al barranc.

Camí del pàrking al Pont de la Saca

 Barranc Barbaruens

Pont de la Saca

 Pont de la Saca

Important que l’aigua del tobogan no toqui la roca del davant!!!

 Barranc Barbaruens

Des del pont necessitarem 1 hora per arribar al inic del Barranc, passarem el Pont i agafem la pista forestal de la esquerra i que puja, no te gaire secret, es anar seguint durant una hora aquesta pista, quasi tota en pujada excepte el ultim tros que baixa al riu. Crec recorda que atravessem per 2 petits afluents d’aigua a peu.

 Barranc Barbaruens

 Barranc Barbaruens

Tram final a peu aquí agafarem el camí de la esquerra per començar el descens cap al inici del barranc

 Barranc Barbaruens

Vistes del Barranc, en aquest tram ja farem el descens

 Barranc Barbaruens

Inici del Barranc

 Barranc Barbaruens

Ressenya de la Guia de descenso de cañones y barrancos

Ressenya Barranc Barbaruens

Descens: 3 hores i 30 minuts aproximadament


Comencem amb una sèrie de ressalts, una de 4 metres, un de 2, un altre de 2 …. Llavors caminarem uns 50 metres i trobarem un tobogan de 4 metres aquí vigilem amb el rebuf de sota l’aigua.

Primers ressalts

 Barranc Barbaruens

 Barranc Barbaruens

 Barranc Barbaruens

Veurem un afluent d’aigua a la esquerra, ara toca caminar uns 150 metres per trobar mes ressalts, el nus de troncs, etc… fins que ens trobem amb un altre afluent d’aigua a la esquerra. Continuem caminant i trobem dos ressalt de 2 metres però amb tots els troncs fa que es compliqui i fem un ràpel, on ja divisem el R1.

Aquests son els dos ressalts de 2 metres que nosaltres muntem un ràpel, OJO encara que ho sembli no es Saltable!!!

 Barranc Barbaruens

R1, aquí son 12 metres de alçada, a la esquerra es poden saltar i a la dreta es pot fer el ràpel.

R1

 Barranc Barbaruens

R1 però fent un ràpel

 Barranc Barbaruens

Continuarem amb ressalts i arribem al R2.
R2, son 10 metres, alguns decideixen fer-ho amb ràpel i d’altres amb tobogan però una mica forçat.

R2, ràpel a ma esquerra de la foto i tobogan per la dreta

 Barranc Barbaruens

R3, de 10 metres, ve seguidament del R2, primer fondegem i trobem una fundaria de una persona, alguns el saltem però amortiguant molt, el sota es de sorra i pedretes que fa que ens facilita l’amortiguació.

R4, de 10 metres, ve seguit del R3, cal fer ràpel, també tens la opció de destrepar per la dreta i fer un petit sal però potser tenim 1 metres i mig de profunditat i prou, evidentment cal que algú ho verifiqui prèviament.

R4, a ma dreta de la foto es pot destrepar i saltar amortiguant

 Barranc Barbaruens

Retorn: 30 minuts


Un cop passat el R4 ens podem treure el arnes, i a caminar durant uns 30 minuts, es el retorn, fins que arribem al Pont de la Saca, aquí podrem fer el tobogan i saltar tantes vegades com vulguem ja que hi ha una petita equipació amb cordes que ens permet repetir els salts fins que ens atipem!!! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>