Jungfrau, Suissa

jo saltant al Jungfrau
El Jungfrau, Patrimoni Natural de la Humanitat, 4.158 metres d’alçada, amb l’estació de tren situada a mes alçada de Europa (Jungfraujoch a 3.454 metres) i on hi ha el Gran Glacial Aletsch de 24 km de longitud i una area de 118 km2 (el mes gran y llarg de Europa). Tot un espectacle visual inexplicable amb paraules.


 Jungfrau


UNESCO: Patrimoni Natural de la humanitat (2001) Patrimoni Natural de la humanitat (2001): Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn

Ens despertem a les 7:30, i el primer k fem es mirar per la finestra, ohhhhhhh hi han núvols i no veiem les muntanyes! Avui toca anar al Jungfraujoch, a un mirador de 3.454 metres d’alçada, situat al peu del cim del Jungfrau de 4.158 metres.

Amb energia anem a peu a l’oficina de turisme de Interlaken per demanar informació per pujar al Jungfrau!

Primer de tot anem a peu a l’estació de tren de Interlaken ost, uns 15 minuts a peu, a les 10:35 surt el tren direcció Lauterbrunnen on hem de canviar de tren (20 minuts), ens esperem un quart d’hora llarg i aprofitem per fer quatre fotos. El dia s’està arreglant, la boira l’hem deixat a sota i inclús veiem el sol!!! Uuuuueeeee!!!

Un dels trens que ens porta a dalt te un mapa per on va passant

 Un dels trens que ens porta a dalt te un mapa per on va passant

A les 11:14 puntualitat Suïssa, agafem el següent tren, tren? Noooo, es un cremallera com el de Nuria! Anem amb cremallera fins a kleine Scheidegg, 50 minuts, aquí hem de fer canvi de cremallera, ens hem de esperar 30 minuts fins que arribi el cremallera que finalment ens portarà al Jungfrau!!! Durant aquesta espera aprofitem per fer fotos, des de aquí veiem el Jungfrau, mitja dotzena de glaceres, … Estem a mes de 2.000 metres, exactament a 2.061!
Agafem el cremallera típic de la gran majoria de postals, evidentment el tren es de color vermell i no groc com algú s’imaginava! Jajaja

El tren del Jungfrau

Aquest cremallera passa per dins de la muntanya, i es el tren a mes alçada de Europa! Fa 2 parades a dins de la muntanya per fer 4 fotos, aquestes parades tenen un parell de passadissos que ens porten a fora de la muntanya, amb uns grans finestrals per a poder veure les precioses vistes. La primera parada es Eigerwand (2.865 metres) i es a la cara nord, la següent parada es Eismeer (3.160) i esta al costat de un glacial.

Una parada dins de la muntanya

Una parada dins de la muntanya

A les 13:22 finalment arribem al Jungfraujoch, 3.454, i la muntanya es un formatge gruyère, esta tota foradada, hi han 5 restaurants, el mirador al aire lliure, una ruta de glaç i podem sortir al exterior a fer un mini-trekking!

Alguns no fan mini-trekking!!!

La Neus saltant

Primer de tot anem a la terrassa, agafem un ascensor que ens puja 100 metres mes amunt, super-rapid, va a 6 metres per segon. A dalt de la terrassa espectacular!!!!! Quines vistes!!! Realment s’ha guanyat ser patrimoni natural de la humanitat! I quin fred!!! Estem a 13 sota cero! Podem veure quasi 360 graus, per una banda vistes fins a Interlaken, i per una altre podem veure una glacera espectacular!!!

Mapa

Desprès anem a fer el mini-trekking sobre la neu, durem 10 minuts i amb principis de congelació a la ma per voler fer fotos, però això no ens treu les ganes de fer algun salt!!!! Jejeje
Desprès visitem la ruta de glaç, es una cova no natural sota del glacial on han fet alguna escultura de gel, tot es gratuït, suposo que els 100 euros k val el bitllet de tren fa que tot això no tingui cap cost mes! ;)
Aquí dalt treiem el passaport i ens posem un segell del Jungfrau – top of Europe!!!

A les 15:30 tornem amb el cremallera fins a Kleine Scheidegg, arribem a les 16:12, aquí també hi ha un altre segell pel nostre passaport!!!!
A les 16:33 agafem el tren direcció Grindelwald, i ens porta sense fer cap mes transbord a Interlaken ost, arribem a les 17:54 de la tarda, ja es fosc!

Estem cansats, hem passat fred, però tornem al hotel amb una felicitat i satisfacció impressionant, hem estat tot el dia veien un Patrimoni natural de la humanitat, i això no sempre es pot dir!!!

InformaciónDades de interès


Jungfraubahn www.jungfraubahn.ch
 Jungfrau Unesco: Patrimoni Natural de la humanitat

Fotos FOTOS


Vistes des del tren

 Vistes des del tren

Mireu la muntanya com esta protegida pels allaus!

La muntanya protegida pels allauds

Últim canvi de tren abans de pujar a dalt de tot

 Últim canvi de tren abans de pujar a dalt de tot

El famós tren vermell al fons

 El famós tren vermell al fons

Mentres esperem el tren veiem un petit allau

 Mentres esperem el tren veiem un petit allau

Passatgers al tren!!!!!!

 La Neus i jo al tren

 Retrac

i un cop a dalt … vistes del Gran Glacial Aletsch, el mes gran de Europa!!

 vistes del Gran Glacial Aletsch, el mes gran de Europa!!

La Neus i jo i al fons el pic del Jungfrau

 La Neus i jo i al fons el pic del Jungfrau

mes vistes del Gran Glacial Aletsch

 mes vistes del Gran Glacial Aletsch

 Jungfrau

 Jungfrau

 Jungfrau

La cova de gel sota del glacial

 La cova de gel sota del glacial

I de tornada amb el sol marxant … ohhhh!!!

 Foto amb el sol marxant

Mes Fotos MES FOTOS


Ari, aqui tens una campana (Escallot) similar a la que hem vaig comprar!!!

 Escallot

3 thoughts on “Jungfrau, Suissa

 1. Eiii Ari i Neus!!!
  Molt be Neussss: ESCALLOT!!! No surt ni a la wikipedia ni a la Enciclopèdia Catalana!!! De on has tret akest nom??? Quines son les teves fonts de informació??? ;)
  Ari, la campana com a mínim pesa 2 kg!! jajajaaaaa (ara busco alguna foto)

  Per cert, en Castella es diu “cencerro”????

 2. “L’esquellot és un instrument que es pot afegir al set de la bateria, inspirat en l’esquella que duen els animals de pastura” (ca.wikipedia.org/wiki/Esquellot). És que no sabia si s’escribia esCAllot o esQUEllot.
  Les fonts d’informació… contactes, però l’internet ajuda a verificar les meves coneixences, com els colors primaris!! juajua.

  Bé, prepara’t per pintar el pis, eh? Jo akest finde començaré a preparar (tapar) marcs i endolls i terra, etc. i així deixar llest per posar-hi mà de pintura. Ho deixo anar per si no tens millors plans i t’apuntes (a canvi una Paulaner, mmmmm)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>