Les dunes del GOBI, 4a etapa Tour Desert Gobi, Mongòlia

 White Mountains Per fi arribem a les dunes del Gobi, que nomes representen un 3% de tot el desert, camells, sorra, dunes, sol,…


Gran Gobi


UNESCO: Reserva Mundial de la Biosfera (1990) Reserva Mundial de la Biosfera (1990)

Data creació: 1990
Superfície: 5.300.000 hectáreas

El Gran Gobi forma és una de les majors Reserva de la Biosfera del món, i representa els deserts de l’Àsia Central, forma part de Xina i Mongòlia. La paraula Gobi significa “desert” en mongol.

La major part del Gobi no està cobert per sorra, sinó de roca, de fet la sorra nomes representa un 3% del total.

A les 8 del mati ens despertem, esmorzem ràpid i a les 9 en marxa, direcció Bulgan on parem a posar gasolina, agafar aigua i a compra alguna coseta mes.

Gasolinera de Bulgan

 Desert Gobi

 Desert Gobi

La Suki aprofitant un escape d’aigua per carregar les garrafes

 Desert Gobi

Continuem el trajecte pel desert de estepa del Gobi, son prats enormes de pedres i terra amb herbetes molt baixes. Quan portem uns quants quilometres, ens trobem una furgoneta avariada, com que tots els conductors es coneixen, parem a ajudar, creiem que té l’eix trencat. Arriba l’altre furgo del nostre hostel, i es decideix que els 2 dels turistes de la furgo avariada vinguin amb nosaltres i els altres dos amb l’altre furgoneta.

 Desert Gobi

Alex fent de les seves!!! :-)

 Desert Gobi

Trobem uns venedors ambulants pel mig del desert

 Desert Gobi

 Desert Gobi

:-)

 Desert Gobi

 Desert Gobi

Arribem al campament de gers, es una família que nomes te 4 camells i tenen oficina de correus. Dinem arròs, a la tarda esta programada la sortida amb camell cap a les dunes però ens esperem a que no faci tanta calor i a que la família trobi els 3 camells perque han desaparegut.

 Desert Gobi

Cap al WC amb vistes a les Dunes del Desert

 Desert Gobi

Ultimes preperacions per anar al DESERT!!!!

 Desert Gobi

Finalment troben els camells i sobre les 4 de la tarda sortim tots 4 sobre un camell, cadascú de nosaltres porta la corda del següent camell, així doncs la Esther condueix el camell del Chris, aquest del Jordi i aquest del Alex.

Per fi troben els camells!

 Desert Gobi

Preparat!!!!

 Desert Gobi

 Desert Gobi

Els 2 últims camells volen corre massa i això provoca que es posin per sobre d’arbustos, muntanyetes de sorra,… son camells 4×4.
En uns 30 minuts hem travessat l’estepa, i un rierol amb aigua ben ve als peus de les dunes, increïble, les dunes s’anomenen Khongryn Els.

Increible, mai havia vist, un desert al costat de un riu i herbes!!!

 Desert Gobi

L’Esther dominant el Camell, … o potser es el camell que la domina!!! jeje

 Desert Gobi

 Desert Gobi

Les dunes son espectaculars, son les mes llargues i espectaculars de Mongòlia, tenen fins a 300 metres d’alçada, 12 km d’ample i uns 100 km de llarg. Puguem fins a dalt d’una duna força gran, nomes veiem dunes i dunes, fa molta calor i una mica de vent, fem fotos puguem mes dunes i ens endinsem una mica per veure la majestuositat del desert de dunes, recordem que les dunes nomes son el 3% del Desert del Gobi.
Estem un parell d’hores encara no, i tornem a peu des de les dunes al campament, triguem una mitja hora sota un sol de justícia.

 Desert Gobi

Tantes hores del sol no son bones!!!! XD

 Desert Gobi

 Desert Gobi

 Desert Gobi

 Desert Gobi

Video

Sopem d’hora i veiem la posta de sol.

El campament

 Desert Gobi

 Desert Gobi

One thought on “Les dunes del GOBI, 4a etapa Tour Desert Gobi, Mongòlia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>