Pic de Carlit, Catalunya Nord, França

 Carlit
Sortim del Refugi de les Bulloses, fem el Pic de Carlit de 2.921 metres d’alçada i tornem per la zona de llacs fins a l’inici. Com a mínim passem per 8 llacs.


Fitxa tècnica:


Ruta circular, no del tot ja que els 2 primers kilòmetres son comuns i els últims 3 també. Al tros final de l’ascensió té una trepada per passar una cresta de nivell II mes o menys, però molt curta com a molt es 1 minut.

Desnivell acumulat: 1.032 m
Alçada Cim: 2.921 m
Longitud: 16,43 Km
Dificultat: Fàcil però te una trepada de grau II
Horari ascens: 3 hores 20 min.
Descens: 3 hores 15 min.

Desnivell: Alçada x Km

 Carlit

Mapa amb els kilometres marcats

 Carlit

Com arribar


Anirem a França per Puigcerdà, fins a Mont-Louis, i a la primera rotonda abans de la població girarem a l’esquerra carretera D118 i desprès al cap de poc tornarem ha agafar una desviació a l’esquerra la carretera D60, i llavors direcció l’Estany de la Bullosa, esta molt ben indicat.

Haurem d’arribar amb el cotxe al Refugi de la Bullosa, just a sota el Llac de la Bullosa, al ser Parc hi ha la circulació restringida, de fet nomes es pot pujar i baixar amb cotxe lliurament a partir de les 19:00 del vespre. La resta del dia s’ha de pujar i baixar darrera de l’autobus, i si no tens nit contractada a l’hotel o refugi no et deixen pujar.

Llac la Bullosa

 Carlit

Ascensió al Cim Carlit 2.921 metres alçada
Sortim del Refugi, just a sota el Llac o presa de Les Bulloses, passem per la pressa i arribem a l’hotel.

Al fons el Hotel

 Carlit

A 2 kilòmetres entremig de pins i boscos, trobarem la primera desviació, agafarem el camí de l’esquerra i tornarem per el de la dreta.

 Carlit

A partir d’aquí passarem per diferents llacs, l’Estany de la Coumasse, l’Estany Sec, i de lluny l’Estany Llong.

La Coumasse

 Carlit

 Carlit

l’Estany Sec

 Carlit

Ara ja hem deixat enrere els boscos i trobem grans extensions de prats verds. Quan ja portem uns 5,5 kilòmetres arribarem a la segona desviació, nosaltres continuarem recta per assolir el pic però si estem cansats podem trencar a la dreta i així tornem per fer la ruta circular.

 Carlit

 Carlit

La machine del grup! ;)

 Carlit

 Carlit

I de seguida trobem la pedra, fins al cim, un camí que va agafant alçada en mica en mica, tot de roques i pedres, amb un tram cap al final molt pedragos i de grans blocs de pedra i una mica mes inclinat amb un pas que caldrà que trepem, però sense gran dificultat, no cal ser cap escalador.

 Carlit

 Carlit

 Carlit

 Carlit

Agafem alçadaaaaa

 Carlit

Ultim tram

 Carlit

Amb 8,6 kilòmetres hem fet el cim on tenim el luxe de veure unes precioses vistes, veiem pràcticament tot el recorregut que hem fet i que farem.

El cim

 Carlit

un Catala AUTENTIC!!! :)

 Carlit

 Carlit

 Carlit

 Carlit

Vistes des de dalt el cim

 Carlit

 Carlit

Descens del Cim Carlit
La tornada la fem pels llacs: Estany de Sobirans, Estany de Trebens, Estany d’en Gombau, Estany de Castellà, Estany de les Dugues i Estany del Viver, on arribarem a la primera desviació del recorregut, per acabar al Llac de les Bulloses. Com podeu veure al final quedem farts de tanta aigua!

El tram que s’ha de trepar

 Carlit

 Carlit

Al fons al mig del prat verd es veu com es divideix en 2 el camí, veniem per la dreta i tornem per la esquerra

 Carlit

 Carlit

 Carlit

i just arribant al Llac de les bulloses, un rescat amb helicopter

 Carlit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>