Pic Fresers amb grampons, Vallter, Ripollès

 Pic Freser
Dins del curs de iniciació al alpinisme, fem una altre sortida practica, aquest cop farem el Pic Freser des de Vallter, de 2.835 metres de altitud.


Fitxa tècnica:


Fem aquest Pic en el Curs de Alpinisme organitzat per Cordada, així que els temps de ascens i descens no poden ser agafats ni com ha orientatius, ja que parem a fer practiques, recordatoris, etc.

Desnivell acumulat: 739 m
Alçada Cim: 2.835 m
Longitud: 10,95 Km
Dificultat: Fàcil
Horari ascens: 5 hores
Descens: 3 hores

Desnivell: Alçada x Km

 Pic Freser

Mapa amb els kilometres marcats

 Pic Freser

Com arribar


Anirem a la estació de esqui de Vallter, i deixarem el cotxe al pàrking superior, just on hi ha el restaurant i les pistes de esquí.

 Pic Freser

Ascensió al Cim Fresers


Sortirem des del pàrquing de Vallter, a 2.155 metres de alçada, ens equiparem i pujarem per la part esquerra de la pista de esqui. Comencem ben d’hora ja que avui tenim la intenció de fer el Pic Freser mes alguna parada per fer recordatoris de cordada, nusos, rescats, …

 Pic Freser

Vistes del Pic Gra de Fajol

 Pic Freser

Anirem pujant i passarem pel costat de les runes del Antic Refugi Vell de Ulldeter, a 2.388 metres de alçada, si no passem pel costat no passa res, ja que no hi ha un camí marcat i mes o menys tots els camins porten al Coll de la Marrana.

Davant nostre el Coll de la Marrana

 Pic Freser

 Pic Freser

Farem la pujada mes forta fins arribar al Coll de la Marrana, a 2.529 metres de alçada, esta ple de neu i preciós. Des de aquí podem veure varis pics, el Gra de Fajol, el Fresers, el Bastiments, el Pic de la Dona, … tenim sort que el dia es ben clar i solejat, encara que fa força ben i fred.

A punt de superar el Coll de la Marrana

 Pic Freser

Vistes del Bastiments

 Pic Freser

Un cop hem arribat al Coll de la Marrana, veurem el nostre Cim a davant, el Pic Fresers, ara nomes falta caminar per la Feixa Llarga, on veurem el Pic de Bastiments a la nostre dreta, anem flanquejant tot el camí, hi ha llocs que hi ha molta neu acumulada i ens dificulta la marxa, ja que algun pas la neu ens arriba fins els genolls.

El Freser!!! :)

 Pic Freser

A la nostre esquena deixem el Pic de Gra de Fajol.

 Pic Freser

El Freser

 Pic Freser

 Pic Freser

Un dia espectacular, vistes de la Coma del Freser

 Pic Freser

 Pic Freser

Vídeo

Caminarem fins arribar al Coll de Freser, que es la carena que uneix el Pic de Bastiments (a ma dreta) amb el Freser (a ma esquerra), estem a 2.705 metres de alçada.

Continuem per la carena que també fa de frontera amb França (a la dreta), i amb nomes mitja hora encara no, farem el cim, malgrat porta grampons cal vigilar amb la cresta tota nevada.

 Pic Freser

Des del Cim veiem una perspectiva completament diferent del Bastiments.

El Cim!!!

 Pic Freser

Molt be Jordi

 Pic Freser

Des del Cim veiem el Pic de l’Infern

 Pic Freser

i el Pic de Bastiments amb el Coll de Freser, per on hem pujat!

 Pic Freser

De esquerra a dreta: Coll de la Marrana, Gra de Fajol, Coll de la Coma de l’Orri i les Borregues.

 Pic Freser

Descens al Cim Freser


El descens el farem pel mateix camí de pujada.

 Pic Freser

2 thoughts on “Pic Fresers amb grampons, Vallter, Ripollès

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>