Puig de la Força des del Pantà de Sau, Osona

 Puig de la Força des del Pantà de Sau
Ruta circular amb una de les millors vistes al Pantà de Sau. Si fem la volta per la cornisa del turó ens trobarem amb un pas equipat amb una cadena de passamà. Genial! Farem: La Riba – Puig de la Força – La Riba.


Fitxa tècnica:


Ruta circular a peu, sortim del Hostal de la Riba a tocar del Pantà de Sau, i pujarem pels Cingles de Tavertet, pujem pel corriol del Grau del Castellet. Un cop a dalt dels Cingles, borejarem el Turó del Castell i farem el Puig de la Força, i tornarem a baixar cap al Pantà de Sau, passarem pel Club Nàutic de Vic-Sau per tornar al punt de inici.

Desnivell acumulat: 700 m
Alçada maxima: 739 m
Longitud: 7 Km
Dificultat: Te un pas equipat evitable
Horari sense parades: 3 hores (amb parades)

Mapa amb els kilometres marcats

 Puig de la Força

Com arribar


Anirem a Vilanova de Sau, a Osona, anirem per la N-141d, passarem per Vilanova de Sau, passarem per la carretera de la Presa de Sau que ens porta a l’altre banda, seguirem la carretera que ens porta al costat del Hostal de la Riba, desprès de una corba de 180 graus, a mà dreta, ara nomes hem de seguir uns 150 metres la carretera per la mateixa direcció que anàvem (cap al Club Nàutic Vic-Sau) on trobarem una corba a ma esquerra on hi ha un camí de carro ample de pujada a ma dreta, aquest camí es el que pujarem a peu, per tant podem deixar el cotxe per aquí, i si no al hostal i fer aquest 150 metres a peu.

On podem deixar el cotxe, al fons el Hostal de la Riba

 Puig de la Força

La Ruta


Pels que han deixat el cotxe al Hostal, caminareu uns 150 metres per la carretera del Club Nàutic, fins que trobem aquest camí de sorra a mà dreta, es força ample i fa pujada, de fet un cotxe el podria pujar.

Inici del camí de pujada

 Puig de la Força

Quan portem uns 500 metres, amb un desnivell de 70 metres, trobarem una cruïlla de 4 camins, continuem pel petit i el que continua recta, es un camí estret entre el bosc. Es el camí de Sau a Cabrera,

Continuem pel camí recta

 Puig de la Força

 Puig de la Força

Anirem pujant amunt, fins arribar als peus del Cingle, on el camí vorejara fins a la Canal del Castellet on ja s’enfilara en ziga-zagues fins arribar a dalt de la Cinglera. Vistes extraordinàries.

La Cinglera

 Puig de la Força

Per desgracia hi ha fites que no hi haurien de ser

 Puig de la Força

A dalt, ja portem uns 2 km i uns 300 metres de desnivell. A ma dreta aniríem a Tavertet, però nosaltres seguirem per la esquerra, tot vorejant el Turó del Castell, i anant resseguint els cingles.

A dalt

 Puig de la Força

 Puig de la Força

Turó del Castell

 Puig de la Força

 Puig de la Força

Seguirem pels Cingles 1 km i veurem una senyal que ens indica el Puig de la Força, es un corriol de uns 500 metres que baixa per la cinglera, on hi ha escales, i la Balma del Castell amb algun punt aeri, ens portara fins a una plataforma.

El Cartell per anar al Puig de la Força

 Puig de la Força

 Puig de la Força

 Puig de la Força

 Puig de la Força

 Puig de la Força

A la plataforma tornarem a trobar un cartell indicatiu: El Puig de la Força té grans panoràmiques sobre el Sot de Balà, el salt del Noguer, l’embassament i la vall de Sau. Els més agosarats poden donar la volta per una cornisa a l’alçada del coll.

 Puig de la Força

Nosaltres fem la volta per la cornisa hi ha un pas equipat, es una cadena que ens fa de passamà, a poc a poc passem.

 Puig de la Força

 Puig de la Força

El pas equipat

 Puig de la Força

Apaliiiiiiiii amb una mà!! ;)

 Puig de la Força

Hem de passar per aquí

 Puig de la Força

També pugem a dalt del turó on existeixen unes ruïnes de un castell, amb unes vistes extraordinàries.

Les ruïnes del castell

 Puig de la Força

Des de dalt podem pujar fins aquí!! Calite!!!!

 Puig de la Força

 Puig de la Força

Fem la volta i tornem a la plataforma on hi ha el cartell, si ens posem davant del cartell (com si el llegim), a ma dreta surt un corriol amb una forta baixada entre el bosc, es el nostre camí de tornada per fer la ruta circular.

 Puig de la Força

La baixada des de la plataforma es forta, però molt maca, entremig del bosc, fins que trobarem el camí principal de sorra (hi cap un cotxe) que ens portara fins al club Nàutic i fins el cotxe.

Vistes del Pantà de Sau

 Puig de la Força

 Puig de la Força

2 thoughts on “Puig de la Força des del Pantà de Sau, Osona

  1. Quina passada! No sabia que hi havia racons així per aquí!!! Aviam si enganyo a algú per gaudir-ho un dia d’aquests, moltes gràcies per les fotografies i la informació!! Una web fantàstica ;) !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>