Puigpedrós, Meranges, Cerdanya

 Puigpedrós
Sortim del Refugi de Malniu, fem el cim de Puigpedrós de 2.915 metres d’alçada i tornem per la portella de Meranges i el GR-11 fins al refugi de Malniu. Ruta circular. Molt recomanable.


Fitxa tècnica:


Cim arrodonit però sense cap dificultat tècnica. Si no volem allargar la ruta podem baixar pel mateix camí de pujada.

Desnivell acumulat: 1.060 m
Alçada Cim: 2.915 m
Longitud: 13,03 Km
Dificultat: Fàcil
Horari ascens: 3 hores amb la calma
Descens: 3 hores

Desnivell: Alçada x Km

 Puigpedrós

Mapa amb els kilometres marcats

 Puigpedrós

Com arribar


Anirem a Meranges, travessarem el poble i arribarem a una pisa que es pot pujar amb cotxe de direcció al Refugi de Malniu, son uns 10 km de pista fins al Refugi, aparcar el cotxe al refugi val 2 euros.

Refugi Malniu

 Puigpedrós

 Puigpedrós

Aparcament

 Puigpedrós

Ascensió al Cim Puigpedrós 2.915 metres alçada


Sortirem des del pàrquing del refugi a 2.123 metres d’alçada, en seguida arribem a l’Estany Sec, passem pel costat, i anem pujant, en seguida trobem un cartell, a ma esquerra (recta) es per on tornarem, (Refugi Joaquim Folch i Girona), nosaltres trenquem a la dreta. La pista es estreta i enseguida la perdem, veiem una estació meteorològica i pujada amunt, com les vaques, mes o menys passarem pel Coll de les Molleres.

Estany Sec

 Puigpedrós

Cartell

 Puigpedrós

Vistes del Estany Sec

 Puigpedrós

Teòricament amb 2 hores hauríem d’arribar al Pic de Puigpedrós, però entre que ens mig-perdem, fotos, i el relax de la muntanya triguem una hora mes.

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

Ja veiem el cim

 Puigpedrós

El cim!!!

 Puigpedrós

Descens del Cim Puigpedrós


El descens el farem Portella de Meranges a 2.639 metres d’alçada, just al Cim de Puigpedrós continuarem caminant per la mateixa direcció per on veníem i cap a la dreta, cap a la vall que veiem. Farem el camí de descens directes a la Portella de Meranges, a ma dreta veurem el Pic Roc Colom de 2.723 metres d’alçada, una preciosa roca.

La Portella de Meranges, a darrera el Pic Roc Colom

 Puigpedrós

Un cop ens trobem al coll davant veiem el Pic d’Engorgs, anirem directes a la vall (a ma esquerra), pels prats, i anant seguint el riu, per les Molleres dels Engorgs, son uns petits llacs però ara estan secs. Ja hem de veure el Refugi No guardat de Joaquim Folch i Girona de 2.378 metres d’alçada.

 Puigpedrós

 Puigpedrós

Un cop al refugi ja veurem un pòster senyalitzat, acabem d’agafar el GR-11, que ens portara directes al punt d’inici de la ruta.
El GR-11 voreja el Riu Duran, passa pel Planell de l’Orri, pel Bosc de Corniols i finalment altre cop al Refugi de Malniu.

 Puigpedrós

 Puigpedrós

Vistes del riu Duran

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

 Puigpedrós

Ja veiem al fons el Estany Sec!!!

 Puigpedrós

Mapa

 Puigpedrós

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>