Torrent de la Bleda, a Canaletes, Anoia

Torrent de la Bleda
Fem un torrent a Canaletes, una petita població entre Igualada i Vilafranca del Penedès. Un torrent senzill amb 3 ràpels i sense cap tipus de complicació, nosaltres el fem sense aigua.

Barrancs de Catalunya Barrancs de Catalunya: Mapa


Fitxa tècnica:


Aquest torrent cal vigilar en èpoques de pluja, ja que creiem que amb una tormenta d’aigua podem passar de no corre aigua a tindre greus dificultats per baixar.

Nivell de Dificultat: 2/3
Ràpel més Alt: 18 metres
Tipus de Roca: Conglomerat
Aproximació: 5 minuts
Descens del Barranc: 2 hores
Retorn: 40 minuts
Longitud: 900 metres
Desnivell: 50 metres

Ressenya del Torrent de la Bleda, extreta del Llibre:”Guia practica del descens de barrancs i engorjats de Catalunya”

ressenya

Com arribar


Agafarem la Autopista A-2 Direcció Igualada, i sortirem a la sortida 559 direcció La Pobla de Claramunt, Capellades, (C-15), Agafarem aquesta carretera C-15 fins a la sortida de Canaletes. Aquí anirem direcció a Canaletes per la BV-2304, en 1 minut passarem pel poble de Canaletes, i un cop el deixem enrere direcció Sant Jaume Sesoliveres, enseguida (uns 500 metres) veurem a ma dreta una Masia i un cop passada la masia (50 metres) veurem a ma dreta l’entrada a la Masia i a ma esquerra un trencall de sorra que va dins un camp, doncs agafarem el trencall de ma esquerra.

La masia, haurem de seguir fins deixar-la enrere

La Masia

Hem d’agafar el camí de sorra de l’esquerra

El camí a l’esquerra

Un cop dins el camí de carro el caminet fa una corba a ma esquerra, llavors un altre a ma dreta i trobarem un camí a la dreta el qual NO agafarem, trobarem una altre corba a la dreta i desprès esquerra i trobarem un altre trencall a ma dreta, aquí a ma esquerra tenim n raconet per a deixar el cotxe, i nosaltres continuarem a peu pel camí de la dreta, esta senyalitzat amb pintura blava.

Deixem el cotxe a ma esquerra i anirem a peu pel camí de la dreta

a peu pel camí de la dreta

Continuarem un 5 minuts a peu fins arribar a un primer trencall a ma esquerra on haurem de trencar, just abans del trencall veurem un pi amb una rodona de color blava. Un cop hem girat a l’esquerra amb un minut arrivem al començament del Barranc o Torrent de la Bleda.

Veiem el pi amb la marca blava i trenquem a l’esquerra

Pi amb la marca blava

El barranc


Comencem amb un bon esmorzar, aquest cop ho fem al Bar canaletes de Canaletes. Un cop hem agafat força podem començar el barranc. El barranc o torrent consta de tres ràpels, el Salt de la Mala Dona de 12 metres, caminem uns 1500 metres fins arribar al segon ràpel de 12 metres, desprès anirem fen gorgs fins arribar al tercer ràpel de 18 metres, el Salt del Cargol.

El primer ràpel el Salt de la Mala Dona, es un típic salt de riera, per molt que busquem no trobarem cap reunió ni presa, haurem de fer el ràpel al arbre que trobem mirant el barranc a ma dreta.

inici del Barranc: Salt de la Mala Dona

Tot seguit avançarem per dins de la riera durant uns 1.500 metres, amb una gran vegetació i força salvatge, al no haver-hi aigua hem de fer autentiques meravelles per a poder-hi passar. Nosaltres triguem una hora en fer aquest tros de riera.

El pep al mig de la selva!!!

Riera

Arribem al segon ràpel de 12 metres, aquí si hi ha aigua es pot fer com un tobogan i seria de 8 metres.

Nosaltres ni gota d’aigua

Segon ràpel

Tot seguit passem per varis gorgs, aquí el barranc es estret i el sol quasi no entra, segurament aquest es el tros mes bonic del barranc.

Gorgs

Gorgs

Finalment arribem al Salt del Cargol, un ràpel de 18 metres que ens portarà a una espècie de amfiteatre natural impressionant.

Gorgs

Per sortir del barranc haurem de seguir el camí de la dreta, al començament va seguint la riera però al cap de uns 10 – 15 minuts ens enfilem a ma dreta, aquest camí fa molta pujada i algun lloc hi ha alguna corda per a poder pujar millor.

El Pep pel cami de tornada

La Tornada

Un cop estem a dalt de tot veurem haurem d’agafar el trencall a la dreta, intentar seguir les marques blaves, si girem a aquest primer trencall arribarem a dalt del Segon ràpel del Torrent (es una via d’escape), nosaltres girem al segon trencall a ma dreta i ens portarà directament al camí ample on hem deixat el cotxe, nomes cal seguir les ressenyes blaves.

Per acabar i n cop hem pujat al cotxe, parem a la font que hi ha al poble de Canaletes per a beure aigua i refrescar-nos.

La Font de Canaletes

Font

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>