Torrent de la Corba, a Ribes de Freser, Ripollès

Torrent de la Corba
Fem el torrent de la Corba, situat a una petita població: Bruguera, molt aprop de Ribes de Freser al Ripollès. Aquest torrent pertany a la Conca del Núria. Esta molt ben equipat, però amb un cert nivell, sobretot el pas del pont de roca natural, calen 2 cordes de 30 metres. El paratge espectacular!Fitxa tècnica:


Aquest torrent cal vigilar en èpoques de pluja, ja que creiem que amb una turmenta d’aigua podem passar de no corre aigua a tindre greus dificultats per baixar. De totes formes es molt mes divertit i espectacular en èpoques de pluja, es a dir, primavera i tardor.

Nivell de Dificultat: 3/4
Ràpel més Alt: 28 metres
Tipus de Roca: Calcari
Aproximació: 10 minuts
Descens del Barranc: 4-5 hores
Retorn: 30 minuts
Longitud: 3.000 metres
Desnivell: 500 metres

Ressenya del Torrent de la Corba

ressenya torrent de la corba

Els participants


Ressenya del Torrent de la Corba

Tots els participants

Com arribar


Agafarem la C-17 (l’antiga N-152) direcció Ripoll, passarem Campdevànol i al cap de 5 km arribarem al Restaurant La Corba, precisament esta situat a una corba a ma dreta i esta al costat del Torrent de la Corba! Davant el restaurant La Corba, tenim una esplanada per deixar el primer cotxe en el cas de que fem el torrent amb 2 cotxes, ja que el torrent acaba aqui (sempre i quan fem els 4 trams)
Continuarem per la C-17 uns 5 km mes fins arribar a Ribes de Freser, un cop passat el pont del Cremallera que ens porta a Núria (al començament del poble) girarem a la dreta, pel carrer de Bruguera, direcció al poble de Bruguera, per la carretera GIV-5263, hi ha uns 5,5 km.

Bruguera

Bruguera

Un cop a Bruguera ràpidament abans de entrar al poble girarem a l’esquerra, 2 km per aquest camí i desprès de una corba a ma esquerra pararem a una petita esplanada, aquí hi ha un camí per fer el Taga a peu (2 hores). Doncs en aquest camí baixarem pel mig del bosc fins a trobar el barranc (5 minuts d’aproximació des del cotxe fins al barranc).

Deixem cotxe i comencem l’aproximació al torrent

deixem cotxe i comencem l’aproximació al torrent

El barranc


Tenim 2 opcions:
- Deixem un cotxe al restaurant i un altre al començament del barranc, així ens estalviem de fer la pujada a peu, però haurem de fer els 4 trams del barranc fins arribar al restaurant i a la carretera. Nosaltres fem aquesta opció.
- Si només tenim un cotxe, el deixem a dalt i anem fent el barranc i un cop arribem al pont natural de roca, farem els 4 rappels següents (a la ressenya es el R11) i sortirem a la dreta per una canal equipada amb cables d’acer, aquesta sortida es tipus via ferrada.

El torrent consta de 4 trams.

El primer tram son 3 rappels de 7, 17 i 12 metres, aquest últim de 12 metres hem de tenir una mica de cuidado amb caudal, perquè te un forat entre una pedra empotrada i el caudal de l’aigua.

El segon tram, tenim 3 rappels de 14, 13 i 8 metres, desprès d’aquest tram sortirem per l’esquerra i haurem de caminar una 100 metres.

El tercer tram, el mes espectaculars de tot, tenim 5 rappels pràcticament seguits, de 27, 20, 28, 10 i 17 metres. El primer i segon rappel son els mes espectaculars, el primer el passem per sota un pont de roca natural i arribem a una espècie de replà de pocs metres on hem de fer el segon rappel. Per mi sens dubte es la part mes salvatge i espectacular de tot el torrent. Hem de vigilar amb aquest primer rappel sobretot en recuperar la corda, ja que la posició i els 27 metres, fan que necessitem molta força per recuperar la corda. Aquí en aquest rappel ens hem trobat una corda amb mosquetó de algun altre grup que no la va poder recuperar. ;(

En Joan a dalt de tot del segon rappel del tercer tram, podem veure a sobre d’ell el pont natural de pedra

Pont de pedra natural

El quart tram poca cosa trobem, un tram purament de tràmit, nosaltres en algun moment ens hem despistat i ens hem perdut pel bosc, però seguint el torrent recuperarem la orientació. No recordo exactament la allargada d’aquest tram però es fa una mica pesat arribar al Restaurant.

Informació


ww.vallderibes.cat

Restaurant La Corba
Tel. 972 72 70 34
Ctra. N-152, km.115
17534 Ribes de Freser (Girona)
Diamrts tancat excepte festius
Si truques et poden fer dinar inclòs a les 6 de la tarda.

MES FOTOS


El Taga tot nevat, el torrent de la Corba recull aquesta aigua, aixi doncs us podeu imaginar com estava l’aigua …

el Taga tot nevat

…CONGELADA!!! ;)

Xuxus de gel

Ens comencem a preperar!!! jajaja ;)

Jordi

el barranc

inici del barranc

inici del barranc

En XXX i el Joan

Torrent de la Corba

En Joan fen una demostració de seguretat tibant la corda des de baix, i el Pep parat al mig de la cascada d’aigua congelada sense poder tirar ni amunt ni avall!!! jajaja Quina casualitat que el Pep es quedes al mig de l’aigua!!! Juasjuasjuas!! ;)

Torrent de la Corba

Al pàrking final ens canviem de roba i alguns fan el burro al costat del burro!!! XDDD

Torrent de la Corba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>