Via Ferrada de les Teresines, Montserrat, Bages

 Via Ferrada de les Teresines, Montserrat, Bages
Bages, Montserrat, una de les Vies ferrades mes espectaculars, i la mes antiga de Espanya. Un dia assolellat, ens ajuntem mes de una dotzena de persones per a fer aquesta via, entre d’altres el Pep, la Ainhoa, la Mentxu, el Toni, en Sergi, …Com arribar


Ens dirigim cap a Montserrat, i abans de arribar al monestir agafem la carretera de la dreta fins a arribar a l’església de Santa Cecília, on aparquem els cotxes.

Desprès enfilem per un caminet, l’aproximació es de uns 20 minutets i ho fem per la Canal de Sant Jeroni fins arribar a la Font de la Teula. Seguim les marques vermelles i desprès les blaves.

Tots un darrera l’altre

Via Teresines

Informació de la via


Aquesta via es va equipa el 1993 per el escalador Antonio García Picazo. Va ser la primer via ferrada de tot Espanya. Tota la via esta equipada amb grapes, cordes i cadenes, i algun tram a peu!

Fitxa tècnica:


Desnivell: 350 m
Alçada cim: 1.237 m
Orientació:
Recurregut equipat:
Recurregut total:
Dificultat: MD
Aproximació: 25’
Horari via: 3 hores
Descens: 1 hora

La via


Comencem per la canal del Mejillón, i enseguida trobem un pas encaixat entre roques. Continuem i arribem a una de les parts mes Aéreas, un pont de roca natural. Desprès del pont trobem la paret de Santa Cecilia i amb el sol de cara surten unes precioses fotos. Anirem fent sense dificultat fins arribar a dalt del cim de Santa Cecília, on aprofitem per esmorzar alguna coseta, des de aquí tenim unes precioses vistes.

Espectacular!!! ;)

Via Teresines

Per baixa d’aquest cim s pot instal•lar un ràpel de 50 metres i arribem a un caminet, una mica mes endavant d’aquest camí tenim una petita desviació a ma dreta, es una via de sortida cap al GR-172. Nosaltres continuem la via ferrada i arribem al clímax de la via, una xemeneia espectacular, potser la part mes difícil de la via, dic potser perquè al ser al tram final estem una mica cansats. Aquesta xemeneia comença amb una cadena on quedem entre dos parets i hem d’anar pujant amb l’ajuda de l’esquena, llavors trobem unes petites grapes i al final arribem al mirador de Sant Jeroni.

La gent esta al mirador de Sant Jeroni i nosaltres sortim per sota de les roques, la gent queda bocabadada i nosaltres ens felicitem per haver fet el cim. Aquí coneixem dues noies excursionistes, la Montse i la Lídia, ens donem els mails per anar plegats a la pròxima sortida. A la muntanya també es fan amics!!! jejeje

La Lídia i la Montse, varen fer el carros de foc al estiu!!!

Lídia i Montse

Ara nomes queda la tornada, agafem el camí fins a l’església de Sant Jeroni i aquí baixem per l’esquerra per la Canal de Sant Jeroni, un hora i tornem al cotxe.

Links


Abadia de Montserrat: Web sobre la historia, espiritualidad y vida de la Abadía Benedictina de Montserrat.
Muntanya de Montserrat
Montserrat

Fotos


Un cop aparcats i esmorzats, ens equipem!

ens equipem

Mireu la teulada, i posen pedres!!! jeje

 Santa Cecilia

En plena via ferrada de les teresines

Via Teresines

En plena via ferrada de les teresines

Via Teresines

A dalt el primer cim (Santa Cecília) aprofitem per menjar alguna coseta i fer una foto de grup, les vistes espectaculars!!!

Cim Santa Cecília

mes vistes

Via Teresines

Jo arribant al mirador de Sant Jeroni

Mirador de Sant Jeroni

Mirador de Sant Jeroni

Ara foto del Pep i meva al mirador de Sant Jeroni

Pep i jo al Mirador de Sant Jeroni

i ara del grup!! :)

El grup al Mirador de Sant Jeroni

La Ainhoa de camí de tornada

la Ainhoa al Mirador de Sant Jeroni

2 thoughts on “Via Ferrada de les Teresines, Montserrat, Bages

  1. Hola!
    Estic buscant un grup per fer vies ferrades o altres activitats a l’aire lliure i he trobat les vostres fotos, espectaculars!!!
    He fet algunes fies ferrades, però no tinc grup per anar-hi ara i m’encantaria apuntar-me amb vosaltres la propera vegada, si us va bé, és clar
    Fins aviat
    Nuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>